Здравље Издвајамо

КАМЕН У БУБРЕГУ НЕКА БУДЕ ПРОШЛОСТ: Решите га се овим ПРИРОДНИМ ПУТЕМ

Бубрези су врло значајан орган, они помажу избацивање штетних твари из организма. Камење у бубрезима настаје када бубрези нису у стању да обраде токсине на прави начин. Тада долази до кристализације непрерађених минерала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сок од лимуна, маслиново уље и јабучни оцат

Ово је један од најучинковитијих лијекова за камење у бубрегу. Када осјетите прве симптоме, помијешајте 60 милилитара маслиновог уља и 60 милилитара лимуновог сока. Попијте све одједном, а након тога попијте и 350 милилитара воде. Причекајте пола сата. Затим исциједите сок од пола лимуна у 350 милилитара воде и додајте жлицу јабучног оцта. Промијешајте и попијте напитак. Комбинацију лимуновог сока, јабучног оцта и воде пијте на сат времена док се болови не смање.

Увин чај

Ово је један од најпознатијих природних лијекова за проблеме с бубрезима и мјехуром. Увин чај може умањити инфекцију, прочистити уринарни тракт и отклонити болове. Особама које пате од камена у бубрегу се препоручује 500 милилитара увиног чаја дневно.

Раставић

Ово је учинковит лијек против тегоба узрокованих камењем у бубрезима. Пијте дневно око 3-4 шољице чаја од преслице ублажити болове.

Сок од нара

Сјеме и сок нара су још један учинковит лијек против камена у бубрегу.

Целер

Целер је поврће које одлично утиче на здравље бубрега и комплетног уринарног тракта. Можете га додати салати, пити чај од целера или користити као додатни састојак у јелима.

Босиљак

Чај од босиљка има позитиван утицај на здравље бубрега. Уколико имате проблеме с камењем у бубрезима узимајте дневно једну кашчицу мјешавине сока од босиљка и меда.

 

Извор: зенствена