Србија

Кремљ: Путин никада неће признати Косово!

Из Кремља поручују да Русија никада неће признати лажну џаву Косово и да ће штити интересе Србије. На целу причу, Дачић поручује да је „Москва одувек подржавала Србију, и да су поједини Руси већи Срби од самих Срба.“
Западни моћници и медији под њиховом контролом у Србији су започели хајку на Русију и страховиту кампању против Владимира Путина.

Тако је на пример, на насловним странама многих дневних листова освануо наслов да Путин планира да тргује са Америком, тако што би Русија одустала од Косова, а Америка би заузврат признала Крим као део Руске Федерације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом ове „НАТО“ кампање, како је карактеришу многи, огласили су се руски аналитичари који негирају ове вести, називајући их обичним шпекулацијама.

– Владимир Путин никада неће признати Косово и издати инетересе братских савезника са Балкана – поручују они.

Ове лажне наводе које „протурају“ западне силе, потврдио је и Министар спољних послова, Ивица Дачић.

– То што се пише по неким новинама је обична глупост, која нема никакве везе са реалношћу. Русија је уз Србију – поручује Дачић.

Шта мисле аналитичари?
Аналитичар Драгомир Анђелковић такође сматра да западни медији и њихове експозитуре у Србији бесомучно покушавају да компромитују Путина.

– Ствара се слика да су Путин и Трамп трговци, који на геополитичким тезгама решавају проблеме. То нема никаквог смисла. Циљ ових шпекулација је да два светска лидера буду морално деградирани. Русија неће трговати са САД-ом по принципу „ја теби, ти мени“ а поготово не Косовом, већ ће тежити да се у преговорима нађе најбоље решење за Србију – каже он.

Саветник Руског института за стратешка истраживања, Игор Пшеничников, каже да „оваква кампања има за циљ да унесе немир између Србије и Русије“.

– Сценарио у ком Москва признаје лажну државу Косово или где САД износе предлог „Крим за Косово“ је немогућ. Русија би то одбила јер нам није потребна подршка Вашингтона да Крим буде Руски. А и тим потезом би Русија издала главног савезника на Балкану – подвлачи Пшеничников.

Русија поручује да односи Београда и Москве никада неће бити нарушени, чак и да дође до побољшања односа Русије и САД-а.

Косово и Србија немају никакве везе са руско-америчким односима.

Извор: Informer.rs/Vestionline