Србија

Крвнички ударали жандарма и његову жену у Новом Саду чак 40 минута! Шутирали их по целом телу, па пуцали у њих (ВИДЕО)

Двојица нападача су ухапшена, али се за сада води поступак за блаже кривично дело, односно за покушај убиства, уместо за покушај убиства службеног лица, за шта је предвиђена строжа казна

Жандарм Борис Јевросимов рањен је у пуцњави која се догодила у ноћи између уторка и среде у Кисачкој улици у Новом Саду када су њега и жену напали И. П. из Оџака и Н. Ч. из Новог Сада.
Добио је прострелну рану шаке и налази се на Клиници за ортопедију Клиничког центра Војводине где се лекари боре да му сачувају прст..
Када се са супругом враћао од кумова око два сата после поноћи видео је исте особе како седе у аутомобилу и било му је сумњиво да су се толико дуго задржали на истом месту.Наставио је са супругом, а И.П. и Н.Ч. видевши да их гледа су почели да му довикују: “Шта је било? Има ли неких проблема?” и изашли су из кола и кренули ка Борису.Тужилац је овај случај окарактерисао као наношење тешких телесних повреда, а онда је интервенцијом полиције, случај означен као покушај убиства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Репрезентативни Полицијски синдикат Србије најоштрије осуђује брутални напад на полицајца, припадника Жандармерије, Бориса Јевросимова и његову супругу у Новом Саду, када су им само његовом прибраношћу спашени животи.

Двојица нападача су ухапшена, али се за сада води поступак за блаже кривично дело, односно за покушај убиства, уместо за покушај убиства службеног лица, за шта је предвиђена строжа казна.

– Када полицајац удари неког хулигана, сви причају о прекорачењу полицијских овлашћења, а када су полицајци нападнути, брутално пребијени, нападнута им је породица, тада то не завређује толику пажњу.

И у овом случају се понавља проблем на који смо толико пута упозоравали, а то је да се напади на полицајце блаже квалификују него што је то предвиђено законом. За нападе на полицајце најчешће се користи опортунитет, односно нагодба са тужилаштвом, а уколико је озбиљнији напад, казне су релативно благе, што је барем досадашња пракса.

Зато Полицијски синдикат Србије тражи да се управо у ово време, када је криминал на врло високом нивоу, напади на полицајце буду најстроже кажњени, како би се криминалцима послала порука да држава стоји иза својих снага безбедности – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Извор: Telegraf.rs