Издвајамо Православље

МАТИЈА БЕЋКОВИЋ О ПАТРИЈАРХУ ПАВЛУ: Дирљиве речи нашег песника о великом патријарху никога неће оставити равнодушним

У интервјуу за Глас Српске, једном приликом Матија Бећковић говорио је и о патријарху Павлу. Дирљиве и истините речи великог српског песника о великом човеку какав је био патријарх Павле никога неће оставити равнодушним!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Матија Бећковић о патрихарху Павлу рекао је следеће:

“У време опште грабежи кад толикима никад није довољно ма колико блага да су заграбили и наслагали нашао се један коме није требало ништа. И од целог материјалног богатства које је стекао за својих 95 година живота, патријарх Павле тестаментом је синовцу оставио један будилник. Тај будилник је симбол и онога што је оставио своме народу, како би увек држао будном своју душу и своју савест.”

“Нико није тише говорио а да се даље чуо; нико с мање речи није рекао више, нико није лакше ходио земљом а да је остављао дубље трагове; нико није био мањег раста а да се видео с веће даљине! Отуда, ни више људи ни веће тишине него на његовом погребу!”

“У насе време људи не верују и не верују да неко верује.Патријарх Павле је веровао и сви су му веровали да верује.А када такав цовек верује и људи верују да верује онда његова вера постаје темељ њихове вере тако да поцну да верују и у Оног у кога он верује “.

Извор:Глас Српске/Опанак.рс