Издвајамо Регион

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ БИХ покренуло истрагу о учешћу припадника Оружаних снага на прослави у БАЊАЛУЦИ!

Министарство одбране БиХ покренуло је истрагу под којим околностима и како је дошло до учешћа и постројавања припадника Оружаних снага БиХ на прослави Дана Репубике Српске у Бањалуци, потврђено је из овог министарства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Министарство одбране установиће то кроз ланац командовања и остале функционалне надлежности и о томе обавестити Председништво БиХ“, рекла је портпаролкa овог министарства Ума Синановић, преносе „Независне“.

Из Министарства одбране БиХ јуче су саопштили да нису издали наређење за учешће припадника Оружаних снага БиХ у активностима у Бањалуци поводом 9. јануара — Дана Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је Министарство издало Заједничком штабу Оружаних снага БиХ упутство, у којем се искључује било какво учешће припадника Оружаних снага БиХ у активностима 9. јануара, како је то наведено и у писму НАТО штаба у Сарајеву.

На главном бањалучком тргу јуче је постројена почасна јединица Оружаних снага БиХ, односно Трећег пешадијског /Република Српска/ пука, чији је старешина предао рапорт председавајућем Председништва БиХ Младену Иванићу.

 

Извор: rs.sputniknews.com