МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Црногорско признање Косова је највећа и страшна издаја Црне Горе!

МИТРОПОЛИТ Црногорско-приморски Амфилохије је током служења молебана у Храму Христовог васкрсења у Подгорици, после дочека Нове године по Јулијанском календару, оценио да Црну Гору „држи шачица сеоских богаташа који су је опљачкали и обогатили се преко ноћи“.

„Јужнословенски комунизам, као једна велика идеја, није успео зато што није било Божјег благослова. Зато што се темељила на убиству Бога у људима. Зато је све што су стварали њени синови отето, опљачкано је“, рекао је митрополит Српске православне цркве у Црној Гори, а преносе подгорички медији.

По његовим речима, то је случај са свим јужнословенским народима, па и са Црном Гором.

„Данас у Црној Гори имамо шаку кулака, богаташа који су је опљачкали и обогатили се преко ноћи. Њихови очеви су убијали буржоазију, а они су сада нова буржоазија. Граде нову будућност на отимању, братоубиству“, рекао је Амфилохије.

Митрополит, који је оштар противник чланства Црне Горе у NATO-у, осврнуо се у обраћању и на то питање и Северноатлански савез и нови светски поредак упоредио са „крсташким ратовима, инквизицијом, Наполеоном, фашизмом, нацизмом, комунизмом“.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: