Издвајамо Свет

НЕШТО ВЕЛИКО СЕ СПРЕМА: Путин послао 340.000 војника на додир са војском НАТО!

Руски председник Владимир Путин на западној граници своје земље, где је НАТО нагомилао снаге, распоредио је додатне транспортере, борбена возила, авионе, хеликоптере и дронове. Очекује се да ће послати још десетине хиљада војника као и балистичке ракете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сада на западној руској граници има око 1.500 транспортера и борбених возила. Сва та војна техника је модернизована. Осим тога, авијација је појачана и хеликоптерима “Ми-28” и “Ми-35”. Такође, послати су и авиони “Су-35” и дронови који лете на висини до 6,5 километара – пишу руски медији.

Они додају да аналитичари предвиђају да ће Москва на западну границу Русије послати још снага.

– Очекујем да Русија пошаље додатне трупе на своју западну границу. Тамо је око 340.000 војника, а претпостављам да ће Путин послати још десетине хиљада њих. Такође, верујем да ће балистичке ракете “Искандер М”, које су у Калињинград привремено пребачене у октобру, остати тамо до даљњег. Истовремено мислим да ће још тих пројектила бити послато у калињинградску област – каже Мартин Меколи, професор на Универзитету у Лондону.

Москва допремање америчке војне технике и опреме види као директну војну претњу, највећу након Хладног рата.

– Иако тренутно никоме не одговара рат у Европи, не треба заборавити да сукоби некад почињу због најмање грешке. Са НАТО и САД трупама у Источној Европи и бившим совјетским републикама, и руском војском у непосредној близини, постоји реална шанса да и најмања грешка изазове рат – објашњава Меколи.

НАТО од 2014. године гомила трупе на истоку Европе у непосредној близини границе са Русијом.

Последњи војни контигент допремљен је током викенда. Тада су САД у Немачку допремиле 87 тенкова “абрамс”, 20 комада самоходне артиљерије, 136 борбених возила “бредли”, стотине логистичких камиона, транспортера и “хамера”, као и 4.000 војника.
Сва опрема и војници биће распоређени по Естонији, Летонији, Литванији, Пољској, Бугарској И Румунији.

 

Извор: Информер