Здравље Издвајамо

Очистите црева за 24 сата: Избаците несварену храну и отрове у рекордном року! (РЕЦЕПТ)

Једнодневна дијета ће учинити да ваше тело заборави на празнично преједање

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Празнична храна јесте укусна и лепа, али уме да створи разне проблеме ако се конзумира у неограниченим количинама. Ако сте претерали са дегустацијом празничне трпезе, време је да очистите организам од несварене хране и штетних твари.

Овај поступак чишћења започните већ вечерас:

Лан

Потопите 1 кашичицу семена лана у 1 децилитар млаке воде. Оставите да лан набубри 1 сат а затим ову смесу пред спавање поједите, а воду попијте. Веома је битно да сваку семенку „самељете“ збима.

Лан је намирница која је у стању да потпуно очисти ваша црева. Користе је они који имају лења црева и велики проблем са опстипацијом. Лан снадбева тело влакнима, омега-3 масним киселинама и протеинима. Омега-3 масне киселине присутне су у језгри лана и због тога овојница мора бити пробијена да бисте их могли искористити (што значи да семенке морате да добро сажваћете).

Јабуково сирће

Чим се пробудите попијте 1 чашу воде којој сте додали 2 кашике јабуковог сирћета. Након овог поједите једну кашићицу меда па попијте још једну чашу воде.

Сирћетна киселина у јабуковом сирћету спречава одлазак хидроклорне киселине из желуца. Тако се храна лакше пробавља без појаве рефлукса, надутости и гасова, а уједно лечи затвор и пролив. Истраживања доказују да јабуково сирће уравнотежује апетит, појачава осећај ситости и смањује жељу за додатном храном. Сирће чини дијете мање стреснима, јер истовремено даје енергију и чисти организам.

Лимун

У бокал воде или флашу (око 1,5л воде) додајте сок од 1 лимуна па ту воду пијте током целог дана.

Готово да нема тога што лимун не може да поправи, побољшаја, излечи. Овај драгоцени дар из природе садржи лимунску киселину, калцијум, магнезијум, витамин Ц, биофлавоноиде, пектин, лимонин који подстичу имунитет и боре се против инфекција.

Зелени чај

Данас немојте да пијете кафу, већ уместо омиљеног напитка скувајте зелени чај и пијте га два пута у току дана.

Он делује као антиоксиданс и ублажава упалне процесе, спречавајући накупљање масти у централној лабораторији организма – у јетри. Ако желите да очистите цело тело од токсина, почните дан испијањем зеленог чаја.

Данас водите рачуна о исхрани. Веома је битно да знатно смањите количине хране и да водите рачуна шта једете.

Наша препорука је да за доручак поједете једну шниту хлеба са џемом од шљива и да попијете шољу зеленог чаја.

За ручак можете да једете вариво у неограниченим количинама, а вечеру прескочите.

Уколико сте решени да потпуно очистите црева од токсина, данас немојте да једете ништа од индустријски прерађене хране укључујући и слаткише.

Учините себи услугу и очистите црева од несварене хране.

Извор:Курир Стил