Занимљивости Издвајамо

ОВО ЈЕ РАЗЛОГ САМОУБИСТВА ВОЂЕ ПИНК ПАНТЕРА: Није хтео да се одрекне ВЕРЕ и пређе у Ислам?!

Тортура Илинић је извршио самоубиство у ћелији јер су га осуђеници муслимани терали да промени веру, а он то није хтео, тврде његови пријатељи

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БЕОГРАД – Пријатељи Борка Илинчића (35), члана криминалне групе „Пинк Пантери“, претпостављају да је извршио самоубиство у затвору у Дубаију јер је трпео свакодневну тортуру пошто није хтео да пређе у ислам.

Подсетимо, Илинчић је пронађен мртав 2. јануара у затворској ћелији, а према званичном саопштењу, преминуо је у сну од последица инфаркта.

Није издржао

Породица покојног Илинчића отишла је у Емирате да би преузела Борково тело.
– Постоје сумње да је Борко у затвору трпео малтретирање других осуђеника, нарочито других вероисповести. Наводно, они су га терорисали јер је Србин и православац. Према информацијама до којих смо дошли, терали су нашег Борка да промени веру – прича породични пријатељ покојног Борка.

Како сазнајемо, у затвору у коме се Борко налазио махом су били осуђеници друге вероисповести.
– Они су се стриктно придржавали правила која им вера налаже, а и Борка су убеђивали да се моли пет пута дневно, што он није никако желео. Услед притиска који није могао да издржи, сумњамо да је подигао руку на себе – тврди Борков пријатељ и додаје да Илинчић никада није имао здравствених проблема.

Курир је раније писао да ће по доласку у Србију породица Илинчић вероватно затражити обдукцију како би проверили информације до којих су дошли.

Подсетимо, Илинчић, који је важио за вођу познате банке пљачкаша и био мозак чувеног упада у златару у тржном центру „Вафи“, служио је казну од 10 година затвора у Уједињеним Арапским Емиратима.

Избегао доживотну робију

Чувена „пљачка века“ догодила се 15. априла 2007. „Пинк Пантери“ су са два „аудија А8“ улетели у тржни центар, једним од њих ударили у излог златаре и репликама пиштоља за мање од једног минута из златаре „Граф“ однели дијаманте, накит и сатове чија је вредност процењена на 11 милиона евра.

Маскирани разбојници успели су да се врате у аутомобиле, побегну из тржног центра и потом запале „аудије“.
– Илинчић је био возач и његова улога је била да обезбеди возила за бекство из Дубаија, али и да једним од два украдена „аудија“ пробије излог златаре, коју су потом опљачкали остали чланови групе – наводи се у оптужници.

Покојни вођа „Пантера“ успео је да побегне из Емирата и првом пресудом је био осуђен на доживотну робију. Међутим, пошто је у фебруару 2014. идентификован и ухапшен у Мадриду, а годину и по дана касније изручен УАЕ, на поновљеном суђењу казна му је смањена.

Илинчић је, како је Курир писао, до 2007. године живео у Београду, а породица му је и даље у Србији.

Брате наш, почивај у миру

Порукама на друштвеним мрежама, чланови „Пинк Пантера“ опростили су се од Борка. Један од њих, који се представио као Пантер, написао је да га никад неће заборавити и да се заједничких дана проведених у Европи сећају уз осмех на лицу: „Брате наш, почивај у миру, са неба нас прати, а ми те никад заборавити нећемо. То смо што смо, коме се не свиђамо, нек окрене главу и пут под ноге. Да, још нешто. Никада стати нећемо“.

Шпански медији
ШАРМАНТАН И МИШИЋАВ

После хапшења Борка Илинчића у предграђу Мадрида 2014. шпански медији описали су га као „шармантног, изузетно љубазног, мишићавог, модерно обученог и самозадовољног“ младића, који уопште не подсећа на пљашкаша. Како су пренели, тада се хапшењу није опирао, тврдио је да је само туриста, а када га је полицајац питао шта га доводи у Мадрид и да ли је то нека девојка, он му је одговорио: „Немам девојку, ја сам само туриста“.

 

 

Извор: Курир