Ово вам ниједан фармацеут неће рећи: Ево шта је природни лек за кости

Калцијум има бројне важне функције у раду организма. Осим што ствара коштану масу и спречава остеопорозу, калцијум нормализује рад нерава и мишића, регулише откуцаје срца, омогућује згрушавање крви и подстиче сан.

Такође је важан за рад имунолошких ћелија те здраву кожу и косу.

Бројни су фактори који црпе калцијум из организма, а то су пре свега превише седења, кафа, алкохол и газирана пића. Помањкању калцијума су посебно склоне труднице и жене у менопаузи, старији мушкарци као и особе које пате од пробавних поремећаја.

Љуске од јаја садрже 90 посто калцијума и најбољи су природни извор тог минерала. Тело га лако апсорбује јер је љуска јајета по хемијском саставу готово идентична људским костима и зубима.

У већим дозама не само да лечи симптоме мањка калцијума и зауставља развој остеопорозе већ помаже и против високог холестерола и повишеног крвног притиска те пдстиче коштану срж на производњу крвних ћелија.

Осим тога, љуска јајета садржи гвожђе, бакар, манган, цинк, флуор, фосфор, хром и молибден. Због тога многи стручњаци препоручују млевену љуску јајета као природну и врло делотворну надопуну калцијума. Зависно од животне доби, препоручена дневна доза је 1,5 до 3 грама млевене љуске јајета.

Штитна жлезда

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: