Здравље Издвајамо

Ово вам ниједан фармацеут неће рећи: Ево шта је природни лек за кости

Калцијум има бројне важне функције у раду организма. Осим што ствара коштану масу и спречава остеопорозу, калцијум нормализује рад нерава и мишића, регулише откуцаје срца, омогућује згрушавање крви и подстиче сан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је важан за рад имунолошких ћелија те здраву кожу и косу.

Бројни су фактори који црпе калцијум из организма, а то су пре свега превише седења, кафа, алкохол и газирана пића. Помањкању калцијума су посебно склоне труднице и жене у менопаузи, старији мушкарци као и особе које пате од пробавних поремећаја.

Љуске од јаја садрже 90 посто калцијума и најбољи су природни извор тог минерала. Тело га лако апсорбује јер је љуска јајета по хемијском саставу готово идентична људским костима и зубима.

У већим дозама не само да лечи симптоме мањка калцијума и зауставља развој остеопорозе већ помаже и против високог холестерола и повишеног крвног притиска те пдстиче коштану срж на производњу крвних ћелија.

Осим тога, љуска јајета садржи гвожђе, бакар, манган, цинк, флуор, фосфор, хром и молибден. Због тога многи стручњаци препоручују млевену љуску јајета као природну и врло делотворну надопуну калцијума. Зависно од животне доби, препоручена дневна доза је 1,5 до 3 грама млевене љуске јајета.

Штитна жлезда

Љуске од осам јаја добро опрати, осушити, здробити, прелити соком од два лимуна и оставити у фрижидер неколико дана. Кад се љуске отопе, процедите течност и помешајте с литром ракије и килограмом меда. Оставити да одстоји седам дана прије употребе. Конзумирати по једну кашику, два до четири пута дневно након јела.

Гастритис, чир

Кашику млевених љуски јаја помешајте са кашиком шећера и кашиком млевеног мушкатног орашчића. Узимајте 20 дана, три пута дневно по једну кашику.

На врх ножа млевених љуски јаја помешајте с две кашике лимуновог сока. Кад се љуске отопе у соку, додајте децилитар топлог млека. Узимајте два пута дневно, ујутру на празан желудац и увече пре спавања.

За јачање организма и чишћење крви

Љуске од четири или пет јаја добро опрати, здробити и ставити у три литре воде. Воду с љускама чувати у фрижидеру недељу дана и користити као воду за пиће. Дневно узимати две до три чаше воде с мало лимуновог сока.

Извор:кућнилекар