Издвајамо Србија

ПОЉОПРИВРЕДНИК ПИСМОМ УНИШТИО ПРЕМИЈЕРА: Вучићу, „Косово је Србија“ треба да пише у Бриселском споразуму а не на возу!

Пише: Игор Маринковић, пољопривредник

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путовао сам по Косову и Метохији, често јужније у енклаве па све до Призрена и Штрпца.

Кад год смо ишли аутобусима прво што се договоримо је да нико не показује заставе, натписе, обележја, средњи прст или три прста Шиптарима како не би дошло до инцидента и био каменован аутобус. То није питање храбрости већ безбедности јер су често са нама ишле и жене и деца.

Тада су Шиптари имали ефективну власт само јужно од Ибра тако да сте северно од Ибра могли да идете како хоћете. Натпис „Косово је Србија северно од Ибра није био проблем“, а онда је неки тотални идиот потписао Бриселски споразум и дао Шиптарима ефективну власт и северно од Ибра.

Захваљујући томе Шиптари су сада у могућност да спрече да на север Космета уђе воз на коме пише „Косово је Србија“.

Тако је т.и. послао воз пун цивила да их малтретирају шиптарски полицајци како би он почео предизборну кампању, па кад је схватио да ће добити само негативне поене онда је зауставио воз.

Тако је „херој“ т.и. добио позитивне поене јер је спречио инцидент који је сам започео. Притом, реч је о човеку кога су ти исти Шиптари спречили да на Божић посети КиМ.

За Србију би било много корисније да је Вучић тражио да уместо на возу, у Бриселском споразуму пише „Косово је Србија“.

Руски возови, без парола годинама саобраћају од Краљева за КиМ. Пре две године сам и ја тако путовао, на Јарињу воз дочекају два тзв. КПС пплцајца, српске националисти, која само прођу кроз воз, чак нису гледали ни личне карте. Заправо не сећам се да сам пре његовог Бриселског споразуме икад видео шиптара полицајца на северу КиМ, а често сам ишао.

Не треба Србима на КиМ да на возу пише „Косово је Србија“, треба им српска полиција на Космету, српски избори на Космету, српска пошта, банка, телефонија, суд, општина, српска школа итд.

 

Извор: Фејсбук/балканузиво