Здравље Издвајамо

Потпуно обнавља кичму, јача је и лечи: Рецепт за овај домаћи лек морате да запишете!

Неки кажу да је јачи и од бруфена, јер бол одлази и не враћа се

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бол у леђима је скоро свака одрасла особа осетила барем једанпут. Највећа заблуда код болова у леђима јесте мировање, напротив тада се тело треба активирати.

Мировање код болова у кичми толерише се до 48 сати, све преко може изазвати контра ефекат.

Уколико су мишићи неактивни може доћи и до депресије, слабљења самих мишића, па чак и до згрушавања крви у венама на ногама. Дакле прва ствар на коју је потребно обратити пажњу јесте редовно кретање.

Постоје и разноразни природни лекови који ублажују, па чак и у потпуности отклањају болове ове врсте. Поред неких природних помагала увек је добродошла наравно и масажа или мазање неке масти која је по могућству исто на природној бази.

Природни лекови за болове у леђима

Глина је један од најбољих природних лекова који ублажавају болове у леђима. Глина одлично утиче и на болове у зглобовима. У медицини такође прихватају глину као велику помоћ при многим боловима. Она је веома богата минералним солима, као и алуминијумом, калијумом, натријумом, гвожђем, бакром, сребром, оловом и магнезијумом.

Позната и ефикасна у отклањању боли глина је већ вековима уназад. Да би се нанела као облог потребно је умесити је као хлеб са сирћетом и мало воде. У то све додаје се мало коприве самлевене или ситно искидане. Тако припремљена смеса ставља се у најлон, мада и крпа може послужити. Болно место се најпре премаже маслиновим уљем, а затим се ставља припремљени облог. Овај поступак потребно је примењивати седам дана за редом како би бол употпуности нестао.

Смокве и суве шљиве од којих се може направити веома здрав и надасве укусан чај такође ће бити од велике помоћи код болова у кичми. Смокве, шљиве и кајсије у сушеном облику веома поспешују регенерисање ткива, које кичму чине јачом и чвршћом. Уколико се од поменутих воћки направи и чај који ће се редовно свако вече конзумирати, пршљанови ће временом само доћи на своја природна места, без разноразних терапија.
Када се направи чај од 5 сувих шљива, 1 суве смокве и 1 суве кајсије добиће се један одличан природни лек, који ће бити више него ефикасан за болове у кичми. Потребно је наведени број воћки потопити у воду док не прокључају, затим прекрити и оставити да одстоји два сата. Након тога процедити и уживати у овом здравом напитку.

Црни лук и кромпир су поврће које се свакодневно користи у исхрани, а сигурно је много оних који нису знали да имају и многа лековита дејства. Када се удруже моћи ове две намирнице, добиће се веома ефикасне облоге које ће болна места на кичми, врло брзо решити нелагодних тескоба.

Кромпир је природни лек за болове највише у доњем делу леђа, а одличање и у смањивању отока. Кромпир подстиче релаксацију мишића, а самим тим убрзава и њихов рад, а на место на које делује задржаваће топлоту, што ће у том тренутку бити веома угодно за особу која трпи болове.

Док кромпир обавља своје дужности, лук за то време јако подстиче циркулацију, што ће одлично утицати и на саму покретљивост. Своје моћи поседује због велике количине сумпора којом се може похвалити у свом саставу. Да би се од њих направио лек, потребно их је самлети и додати им мало соли. Када се смеса добро промеша, наноси се на болно место у танком слоју, затим се прекрије стерилном газом и остави се тако да мирује током ноћи.

Бели лук, који је у народу иначе познат као лек за многа обољења, помоћи ће и при оваквим врстама тегоба. Бели лук посебно се препоручује код дискус херније. Овај моћни природни препарат користи се у виду облоге. Потребно је пропржити на уљу десет чењева белог лука. Ту препржену смесу треба наносити као облогу на болна места на леђима. Овај вид терапије потребно је понављати најмање месец дана, свакодневно тако да облога одстоји на леђима барем три сата.

Бели лук веома је ефикасан и у комбинацији са млеком. Мешавина ове две намирнице пије се свакодневно, а посебно се препоручује особама које болују од ишијаса. Потребно је 4 чена белог лука изгњечити и додати му 200 мл млека. Све то оставити на ватри да прокључа, а потом се може засладити медом или неким другим заслађивачем.

Одличан у смањивању боли у леђима, овај лек је најбоље пити до 2л у току једног дана. Терапија није временски ограничена, јер нема негативних појава, те се овај напитак може користити докле год то прија организму.

Корен ђавоље канџе се не може изоставити када је бол у леђима у питању. Ова биљка је више него ефикасна у отклањању боли и користи се од давнина у ове сврхе. Колико је делотворна, говори и чињеница да су нека испитивања доказала да је њена ефикасност једнака бруфену.

Ђавоља канџа помаже код обнављања хрскавице, а такође отклања и болове у зглобовима. Најпрепоручљивије је конзумирати чај од корена ове снажне биљке.

Напитак се прави веома лако. Потребно је само једну кашичицу сувог корена ђавоље канџе и 4 дцл воде. Након што је прокључао, чај оставити на тихој ватри да кључа још двадесетак минута. Када се охладио и процедио чај од корена ђавоље канџе је спреман за употребу. Да би чај имао што боље резултате најбоље је пити две до три шољице у току дана.

Купус од којег се могу направити одличне облоге,биће од велике помоћи када је реч о боловима у кичми. Опште је позната народна изрека да “купус извлачи бол”, те нећемо сумњати да је тако. Потребно је припремити листове купуса, који су претходно добро опрани. Тврде делове одстранити и најбоље оклагијом лепо истањити листове. Маслиновим уљем најпре ће се намазати болно место, а потом положити облога од купусових листова. Могу се причврстити газом или обичном ланеном крпом.
Облог је потребно држати на болном месту преподне три сата, и у после подневним часовима исто толико. Ову природну терапију препоручују шест дана, након чега се треба направити пауза од месец дана па понављати.

Купус се може комбиновати и са глином како би био још ефикаснији у отклањању болова. Потребно је пола кг глине у праху ставити у већу посуду, те јој придружити 1л минералне воде и мешати све док се не добије хомогена смеса. У добијену масу додати три кашике јабуковог сирћета и оставити тако да одмори неколико минута. Након извесног времена добијена смеса је спремна за употребу.

Намазати је на болна места, а преко ње поређати листове делотворног купуса и привезати крпом или газом. Овако припремљени облог ог купуса и глине потребно је да одстоји на болном месту 12 сати.

Извор: цајевиза.цом