Издвајамо Србија

СА ЊИМ НЕМА ШАЛЕ!Ево коју је поруку Шешељ послао Трибуналу

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ није се жалио на пресуду Хашког трибунала и каже да неће ићи ни на изрицање пресуде.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да с Трибуналом може једино да разговара о висини надокнаде за штету због притвора и кршења права.

Уместо жалбе, за коју је иначе истекао рок, Шешељ је упутио „формални одговор“ главном тужиоцу Сержу Брамерцу, који су, како каже, сачинили његови правни саветници.

„Став Сержа Брамерца о било чему па ни о мом процесу ни најмање ме не занима. Са Хашким трибуналом ја сам заувек завршио. Провео сам у притвору дванаест година током којих сам у потпуности био на располагању суду. Тужилаштво није доказало моју кривицу зато што је нема, зато што нисам крив ни по једној од тачака политичке оптужнице која ми је стављена на терет“, наводи Шешељ у одговору.

Додаје да је своје обећање дато српском народу да ће раскринкати и растурити антисрпски хашки трибунал испунио и да се „хашким развалинама“ сигурно више нећу враћати, чак ни на изрицање пресуде по жалби.

Он сматра да је све што је имало везе са било којом од тачака оптужнице окончано пре више од девет месеци.

Кад је реч о поступку који је против њега вођен, Шешељ сматра да је једино отворено питање правичне надокнаде штете због „непотребног, неоснованог и противправног дванаестогодишњег притвора и намерног, упорног и систематског кршења свих мојих људских и процесних права“.

Извор:Танјуг