Издвајамо Свет

ШОКАНТНО: ХИЛАРИ признала да су САД створиле Ал Каиду, а тиме и ИСИС, како би уништиле РУСИЈУ коју мрзи! (ВИДЕО)

Хилари Клинтон је признала да су америчка влада и обавештајне агенције створиле ИСИС (ИД, Исламска држава) како би покушали да поразе Русију.

У недавно насталом видеу Хилари Клинтон признаје да је Америка финансирала ИСИС пре него што су постали терористичка организација какву данас знамо. Она такође признаје да она “мрзи“ Русију због умешаности у Авганистану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зашто мејнстрим медији не извештавају о чињеници да је Хилари Клинтон јавно признала да је америчка влада створила Ал Каиду, а тиме и ИСИС?

“Присетимо се… људе против којих се данас боримо смо финансирали пре двадесет година… а то смо урадили јер смо били заглављени у борби са Совјетским Савезом.”

“Они су напали Авганистан… а ми нисмо желели да они контролишу централну Азију па смо се бацили на посао… а председник Реган је у сарадњи са Конгресом предводио демократе који су рекли, знате шта, то звучи као прилично добра идеја… позабавимо се са ИСИС и пакистанском војском и регрутацијом муџахедина и пустимо их да дођу из Судијске Арабије и других земаља, увозећи свој вехабијски бренд Ислама, тако да можемо да победимо Совјетски Савез.”

“И погодите шта… они, Совјети, су се повукли… изгубили су милијарде долара и то је довело до распада Совјетског Савеза. Дакле, постоји веома јак аргумент који је… то није била лоша инвестиција у смислу Совјетског Савеза, али будимо опрезни са оним што смо посејали… јер ћемо да жањемо.”

“Онда смо напустили Пакистан… Рекли смо, ок, ви се позабавите Стингерима које смо оставили широм ваше земље… позабавите се минама које се налазе дуж границе и… успут речено, ми не желимо да имамо икакве везе са вама… уствари, ми вас санкционишемо… Тако да смо престали да се бавимо пакистанском војском и са ИСИС, и сада надокнађујемо много изгубљеног времена.“

Ми смо у прошлости отишли из Пакистана и Авганистана са свим последицама које смо добро знали. Имали смо велики дефицит поверења, јер су САД морале да буду фер, помогли смо да се створи проблем и сада се боримо.”

“Јер, када је Совјетски Савез напао Авганистан, ми смо имали ту сјајну идеју да ћемо доћи у Пакистан и створити силу муџахедина и опремити их стингер ракетама и свим осталим, да крену на Совјете унутар Авганистана.

И били смо успешни. Совјети су напустили Авганистан, а онда смо рекли, супер, збогом, остављајући те обучене људе, који су били фанатици, у Авганистану и Пакистану, остављајући их добро наоружане, стварајући неред који, искрено, у то време нисмо баш препознали, били смо тако срећни због пада Совјетског Савеза и мислили смо, супер, добро смо, сада ће све бити много боље. Сад погледајте уназад. Људе против којих се боримо данас, смо подржавали у борби против Совјета.“

 

Извор: Wебтрибуне.рс