Занимљивости Издвајамо

СИГУРНО ИМАТЕ ДРВЕНУ ДАСКУ ОД ПАМТИВЕКА Када чујете колико је то ОПАСНО, одмах ћете је БАЦИТИ!

Иако се неке ствари чине као вечне, њих би ипак требало мењати с времена на време. На пример, сигурно у кући имате дрвену даску од памтивека. Служи вас савршено и немате намеру да је мењате.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, ове чињенице ће вас натерати да размислите о својим старим навикама.

Кућани предмети с роком трајања:

Дрвена даска за резање – замените је сваких 12 месеци. У њима је пронађено 200 одсто више фекалних бактерија него на WЦ дасци. У пукотинама између лепљених дашчица остаци хране остају заробљени, а у њима се развијају бројне бактерије.

Сунђер за прање суђа – сваке недеље.

Варјаче – сваких пет година. Дрво је порозније од пластике и метала па је тиме и боље место за развој бакте. Ако варјаче попуцају или потамне замените их и раније. Најчешће је у кухињи присутна ешерихија коли са сировог меса, а може бити баш опасна.

Четку за WЦ – сваких шест месеци. Да је прљава и од чега поприлично је видљиво. Влажна је и погодно место за развијање фекалних бактерија. Мијењајте је барем сваких шест месеци.

Пластичне посудице
– свака три месеца. Иако ће их продавачи рекламирати као вечне, истина је да оне могу трајати јако дуго. Али ако нисте купили пластику без БПА, БПС и фталата ризикујете да дугорочним коришћењем, поготово ако их загревате у микроталасној, ове канцерогене елементе уносите ћете врло дуго у организам.

Извор:Курир.рс