Издвајамо Србија

СКАНДАЛ НА БАДЊИ ДАН: Каменован аутобус са српским повратницима код Ђаковице

Газиместан (Фото: Јутјуб)

ЂАКОВИЦА – Аутобус у којем су се налазили расељени Срби из Ђаковице каменован је данас у овом граду, повређених није било, а на аутобусу је причињена материјална штета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је за Тањуг изјавио председник Удружења расељених Срба из Ђаковице Дјокица Станојевић који је истакао да су успели да и поред протеста Албанаца унесу бадњак у двориште цркве Успења Пресвете Богородице у овом граду.

“Аутобус је погођен са неколико леденица и посут је црвеном фарбом. Оштећено је једно бочно стакло. Ипак смо захваљујући Косовској полицији, која је била у пратњи, успели да посетимо цркву у граду из којег смо протерани 1999. године”, рекао је Станојевић.

Како преносе косовски медији, Косовска полиција је ухапсила неколико демонстраната који се противе доласку и повратку Срба у Дјаковицу.

Протест је као и много пута раније организован у Српској улици, а међу онима који су протествовали биле су и припаднице Удружења “Мајке Ђаковице” које су изгубиле своје ближње у последњем сукобу на Косову.

У аутобусу се налазило 46 Срба расељених из Ђаковице који од прогонства из овог града живе у централној Србији. Након посете родном граду они су обишли и манастир Високи Дечани.

Извор:Танјуг