Издвајамо Свет

„СПЕЦИЈАЛНА ОБУКА“ У НЕМАЧКОЈ ВОЈСЦИ ШОКИРАЛА СВЕТ: Силовали војнике у касарни како би их „ОЧВРСНУЛИ“!

Након што су обелодањене скандалозне информације о психо-физичким злостављањима у касарни у Пфуледорфу (немачка покрајина Баден-Витемберг), суспендовано је седам војника, који ће бити неодложно искључени из војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војници сатима везани за столице и поливани цревима, регрути који су присиљени да се скину пред друговима да би им затим други трпали завоје у чмар и све то снимали… У петак увече на сајту листа “Шпигл” објављен је чланак о скандалу због сексуалног насиља, мобинга и понижавања војника.

Главни инспектор је наложио покретање неколико дисциплинских поступака и премештаја, између осталог, команданта касарне у Пфулендорфу, пуковника Томаса Хајнриха Шмита.

Министарка одбране Урсула фон дер Лајен изјавила је “Билд ам зонтаг” (БамС):

– Догађаји у Пфулендорфу су потпуно неприхватљиви и на најгори могући начин крше принципе унутрашњег управљања.

Према информацијама “БамС”, реч је о курсу под називом “Цомбат Фирст Респондер”, намењеном додатној обуци припадника санитетских јединица. Обука траје три недеље и обухвата 170 часова.

Ана Штрунц (редакција “БамС” је променила име), поручница, која је, према информацијама листа, и данас стационирана у Пфулендорфу, имала је прилику да види бесмислене вежбе мотивисане сексуалним поривима. Како сазнаје БамС, она је у јесен 2016. о свему известила Министарство одбране.

Убрзо потом, у октобру прошле године, и њена мајка је писала Ханс-Петеру Бартелсу, посланику надлежном за питања војске. Након тога је специјална комисија испитала ситуацију у касарни.

– Понижавајуће радње сексуалне природе не могу и не смеју да имају никакве везе с војном обуком. Оне су забрањене и претпостављени треба да их спречавају и кажњавају. Исто се односи на тзв. ‘ритуале пријема’ међу припадницима јединица који подразумевају злостављање – рекао је Бартелс за “БамС”.

Због чега војници морали да скидају током обуке за припаднике санитета?

Неименовани војник, који је у елитној касарни у Пфулендорфу похађао неколико различитих курсева и тврди да није видео такво насиље, рекао је за БамС:

– Раније је постојао такозвани “Но Писс, Но Схит” захват. Уколико је војник рањен у заседи у којој је коришћен експлозив, може да се деси да повреди сфинктер, а то се проверава тако што се руком прелази преко унутрашње стране бутина. Сећам се жена регрута које су испод униформе носиле хеланке како их нико не би додиривао по голој кожи.

Други регрут признаје да пракса ректалног увођења тампона и завоја звучи бизарно.

– Међутим, дешава се да се услед ударног таласа повреде органи, на пример црева, и да дође до унутрашњег крварења. Тада је повређеном војнику на терену понекад потребно аплицирати такозвани ректални тампон, или неку врсту завоја – наводи он.

У Пфуледорфу су, међутим, вежбе очигледно измакле контроли.

Бундесвер је у међувремену укључио јавно тужилаштво у Хехингену и поднео кривичне пријаве против неколико војника. Како се наводи, сумња се на кривична дела лишавање слободе, наношање опасних физичких повреда, примена насиља и принуда.

– За војнике у Пфуледорфу тај скандал у овом тренутку значи велико оптерећење, нарочито за претпостављене, који важе за првокласне војне учитеље. Међутим, јасно је и следеће: Службени надзор је заказао. Нови почетак ће бити неминован – каже надлежни за питања војске у Бундестагу Ханс-Петер Бартел.

Извор: Блиц.рс