Православље

СУДБИНА СВЕТА ЗАПИСАНА У БИБЛИЈИ: Пророчанства стара више од 2000 година

Током пута у Израел 1992. године, Дроснин је наишао на код након што се сусрео са математичарем Елијахуом Рипсом који је тада истраживао различите алгоритме који су служили за дешифровање шифрованих текстова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дроснин је у својој књизи навео да у Библији постоји код који предвиђа будућност и догађаје на Земљи који зависе од нашег деловања. Он је такође навео да су многи славни атентати предвиђени у Библији.

Године 2002. објавио је још једну књигу под називом The Bible Code II:The Countdown (Библијски код 2: Одбројавање), а затим је 2010. године објавио још једну књигу под називом The Bible Code III: Saving the World (Библијски код 3: Спашавање света).

Писац је у бројним интервјуима навео да је прво био скептичан око постојања наводног кода у Библији, али да је схватио колико су важне те информације захваљујући референцама о убиству израелског премијера Јицака Рабина које се догодило 1994. године упркос Дросниновим упозорењима.

Критике Дросниновог рада су различите. Неки кажу да је он заиста пронашао нешто док други тврде да код који је открио ни на који начин не предвиђа будућност. Мејнстрим стручњаци тврде да је Дроснин погрешно превео многе речи са хебрејског.

Скептични математичари тврде да Дроснинова техника може да се примени на готово било који текст и да се у сваком од њих пронађе неки “скривени код”.

С друге стране, поборници његове теорије тврде да би из ових кодова човечанство могло да открије велике тајне о будућности.

Заправо, до 3. века се није знало који текстови долазе из Библије, а који не. Тек Сабором у Никеји 325. године је одређено који текстови припадају Библији, а који не.

Према једној легенди, четири одабрана текста су слетела на олтар, а према другој, свети дух је посетио Нику у облику голуба и шапнуо бискупима који текстови су прави.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Stil