ТАЈНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ ФИЛАДЕЛФИЈА И МОНТОК: Путовање кроз време је могуће (ВИДЕО)

Постоји видео касета на којој су забележене информације о експериментима у Филаделфији и Монтоку које би, ако су тачне, могле изменити ток историје.

На касети се налази интервју начињен у нечијем дому на Лонг Ајленду. Троје људи је седело и разговарало о експерименту у Монтоку, а међу њима је био и Престон Николс, познат по експериментима са путовањем кроз време.

Напомене о експерименту у Филаделфији

Филаделфијски експеримент, познат још и као Пројекат Дуга, дуго је био тема контроверзи и расправа. То је био покушај морнарице да направи брод који не би могао бити детектован магнетним минама нити радаром.

Такође је било речи о пројектима који су укључивали експерименте са невидљивошћу и контролом ума. Истина о овом пројекту никад неће бити објављена у јавности.

Међутим, резултати ових експеримената су били много другачији и опаснији него што је морнарица очекивала. Иако прича делује сувише бизарно да би била тачна, превише случајности упућује на њену истинитост. Постоје луде приче о овом злогласном експерименту: гласине о људима који су били ‘замрзнути’ у времену месецима, о људима који су путовали кроз време итд.

Никола Тесла је 1930. умешан у групу која је експериментисала са кретањем кроз време и простор. Почетком тридесетих година, Универзитет у Чикагу је истраживао могућност невидљивости употребом струје.

Овај пројекат је 1939. премештен у Принстонов институт напредних студија, недалеко од Фиалделфије. Тамо су успели да начине невидљивим мање објекте. Представили су ову технологију влади. Пошто је рат био у току, војска је желела да се истраживања наставе у том правцу.

Тесла је дошао до истог закључка као и Ајнштајн, а то је да развитак ове технологије не би био коришћен за добробит човечанства.

Влада је 1943. спровела тест користећи домаће животиње на броду УСС Елдридге. Животиње су постављене у кавезе и брод је начињен невидљивим. Међутим, када је брод поново материјализован, многе животиње су нестале или су им остали трагови радијације и опекотине. Тада се нису одржали тестови са људима.

Ипак, тврди се да је 12. августа 1943. извршен тест са људима без њиховог знања. Брод је нестао и све се чинило у реду. Други пак тврде да се експеримент догодио 28. октобра, а неки докази то и потврђују.

У ратном дневнику УСС Елдридге-а пише: Елдридге је остао у Њујорку и Лонг Ајленду до 16. септембра, када је кренуо за Бермуде. Од 18. септембра до 15. октобра, прошао је кроз разне тестове. Он је 18. октобра кренуо за Њујорк и тамо је остао до 1. новембра. Од 1. до 2. новембра је ишао ка Норфолку, а 3. новембра је пошао за Казабланку. Елридге је стигао у Казабланку 22. новембра и остао тамо до 29. новембра, када је поново пошао за Њујорк.

Ово није читав садржај дневника, већ је дат акценат на период када се наводно догодио експеримент (28. октобар као горепоменуто).

Рекло би се да морнарица никад није извршила те експерименте, али влада је позната по заташкавању пројеката због националне безбедности. Пример такве ситуације је пројекат Менхетн, тј. изградња атомске бомбе, о чему се није причало док није постало очигледно.

Морнарица је у потрази за веродостојним одговором сугерисала да је Филаделфијски експеримент побркан са експериментима за размагнетисавање (маскирање видљивости у односу на магнетне мине).

Ипак, брод није био у луци 4 сата, а не пар минута. Према легенди, брод је транспортован кроз време и простор.

Након четири сата се брод појавио на свом месту са зеленом измаглицом на палуби. Неки морнари су деловали лудо, други су били болесни, трећи су доживели срчани удар. Неки су умрли, други су постали део брода. Према неким извештајима, људи су просто нестали и никада их више нису видели.

Али где се брод налазио 4 сата? Неки кажу да је отпутовао 40 година у будућност и завршио у Монтоку, Њујорк.

Морнарица је све негирала и рекла да су се људи изгубили на мору. Можда ће се једног дана сазнати истина.

Морнарица је спровела још један експеримент на УСС Тиммерман-овој електрани педесетих година. Појавила су се пражњења светла. Ова светла је угледао Карлос Мигел Аленде који је одмах обавести научну заједницу. Морнарица верује да је Аленде побркао тај експеримент са Филаделфијским експериментом.

Карлос Мигел Аленде, познат и као Карл Ален, био је чудан човек. Он се 14. јула 1942. године придружио маринцима, а 21. маја 1943. године је отпуштен. Затим се придружио трговачком броду СС Андреw Фурусетх, са ког је наводно видео транспортовање Елдридге-а у Норфолк из Филаделфије и обрнуто за неколико минута.

Он је о томе писао у својим писмима др Џесапу. Дописивање је трајало неко време док др Џесап није одустао од свега јер није могао наћи никакве друге трагове, мислећи да је у питању превара.

Један мучан траг се ипак појавио.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: