Издвајамо Свет

ТРАМП: Ако Путин симпатише Трампа то се назива предност

Новоизабрани председник САД Доналд Трамп изјавио је да се нада да ће наћи општи језик са председником Русије Владимиром Путином и заједно са Москвом се борити против терористичке групе ДАЕШ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Русија може да нам помогне да се боримо са ДАЕШ-ом“, рекао је он на првој званичној конференцији за медије након победе на председничким изборима у Њујорку.

„Ако Путин симпатише Трампа то се назива предност“, додао је он. Истовремено, он је рекао да он, такође, може да буде чврст са Русијом. „Ко верује да би Клинтонова била чвршћа са Путином него Трамп?“, рекао је новоизабрани председник САД.

„Не знам да ли ћу се слагати са Путином, али се надам да хоћу“, закључио је Трамп, који ће 20. јануара ступити на дужност председника САД.

Он је на данашњој конференцији за медије, у присуству око 250 новинара у предворју његове куле, гневно осудио објављивање навода да је у Русији „ухваћен у компромитујућој ситуацији“, истакавши да су то све „лажи болесних људи“.

„Што се тиче хаковања, мислим да је то била Русија, али такође мислим да су нас хаковале и друге земље“, закључио је Трамп.

 

Извор: rs.sputniknews.com