ЦИК ПОРУЧИО ЈАНКОВИЋУ: Заштитниче, зид и мрак нису оно за шта вас плаћају грађани Србије! – СРБИЈА ЈАВЉА

ЦИК ПОРУЧИО ЈАНКОВИЋУ: Заштитниче, зид и мрак нису оно за шта вас плаћају грађани Србије!

Центар за истраживање корупције (ЦИК), као актер цивилног сектора, изненађен је реакцијом Заштиника грађана Саше Јанковића, који је блокирао њихов налог на Твитеру, због текста којим се постављају реална питања и позива омбудсман да разјасни у којој улози даје своје дневнополитичке изјаве (Јанковић политичар или Заштитник грађана)

Јанковић је, тврде у ЦИК, блокирањем нашег налога Твитеру јасно дао до знања да није спреман да чује критику, и да он као постављен да штити грађане и онај који треба да брани исти цивилни сектор, који ЦИК представља, бира са ким ће да комуницира.

Из Центра за истраживање корупције истичу да то не би било спорно да је у питању било који грађанин, али да као омбудсман Јанковић управо доказује да селективно третира актере цивилног сектора, и то на начин да бира оне који га не критикују.

„Такође, још је лицемерније што исти Јанковић указује константно на то како одређени политички актери не воле критику, и то истиче као њихову ману, док сам на прве знаке критичког става према начину на који он дела дочекује блокирањем. Неуморно се током свог мандата, па и последњих дана, залагао независно и аналитичко, и критичко новинарство и бранио медије који покушавају да дођу до што објективније слике стварности, али се чини да је сада устукнуо када је реч о ЦИК-у. Сада, све су прилике, није важно сагледати његово деловање као Заштитника грађана и будућег председничког кандидата аналитички и из свих углова“, наводи се у писму ЦИК Саши Јанковићу.

ЦИК наглашава да у свом тексту није навео ниједну неистину, већ као и увек тежио да озбиљно приступи свом послу и укаже на неправилности.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: