Србија

Вучић запретио Приштини,ево шта им је поручио!

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је изгубио поверење у Приштину и да ће зато наставак дијалога у Бриселу бити веома тежак.

Он је додао да очекује на првом месту јасне поруке о ЕУ што се тиче употребе оруђа и оружја.
– Желим да замолимо ЕУ званичнике да не пружају подршку довођењу оружја и оруђа тамо где му није место, а све остало, друге теме, дешаваће се неки други пут – рекао је премијер на заједничкој конференцији за новинаре након састанка са председавајућим Савета министара Босне и Херцеговине Денисом Звиздићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приштина је прошле суботе на север Косова послала специјалне јединице да зауставе путнички воз који је кренуо од Београда до Косовске Митровице. Према оцени Приштине, Београд је слањем воза на којем су били натписи „Косово је Србија“ и који је био декорисан сликама фресака из српских манастира који су под заштитом Унеска, покушао да дестабилизује Косово. Такође, у медијима се појавила информација да је на пругу постављен експлозив.

Премијер је навео да ће због губитка поверења разговори бити тешки, али да је важно да се обезбеде мир, стабилност и безбедност за Србе на Косову и Метохији.

– Сам сам изгубио поверење у албанске представнике… Како можете некоме веровати када лепо разговарате, а онда тај неко сутра пошаље 14 тенкова и каже уђите не знам где – рекао је Вучић. Он је поново поручио Приштини: „Не играјте се оруђем и оружјем“.

Извор: Vestionline.com