Здравље Издвајамо

ЗАШТО ТРЕБА ЗАПАЛИТИ ЖАЛФИЈУ У КУЋИ: За само неколико минута догодиће се чудо!

Жалфија је на овим просторима од давнина позната као лековита биљка. Наши преци су је користили за истеривање зла, али и за лечење многих болести. У разним крајевима је називају разним именима – кадуља, пелин, калопер, бели џигер, славуља… што само говори о томе колико су је наши преци користили.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова лековита биљка има широку медицинску примену и улази у састав многих лекова. Њена лековитост потиче од испарљивих етарских уља, онда замислите колико је здраво удисати њена испарења. Било да је лето или зима, да су прозори отворени по цео дан или су затворени, ваздух у нашој кући је пун разних отрова и микроорганизама. Ако хоћете да се решите ових, непожељних материја, прочистите ваздух у својој кући или, како би наши стари рекли – да истерате зло, најбоље ћете то урадити помоћу жалфије. Истраживања су показала да када окадите просторију жалфијом, уништи се чак 94 одсто бактерија из ваздуха. А када су истраживачи испитали ваздух следећег дана, он је и даље био чист.

Све што треба да урадите јесте да суве листове жалфије савијете у “штапић”, као на снимку, запалите један крај и одмах угасите. Након тога она ће почети да се жари и да дими. Ако ово будете радили сваких неколико дана, урадићете много за своје здравље. Спречићете главобоље, кашаљ и респираторне инфекције, смањити могућност од добијања рака плућа и срчаних болести и третирати хронични умор и астму.

Извор:Опанак.рс