Издвајамо Србија

ЗАСТРАШУЈУЋЕ: Осам породица у Србији нудило децу на продају!

Само у 2016. години у Центру за социјални рад Београд евидентирано је чак осам случајева продаје деце!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реч је о једном детету старости испод две године, троје деце узраста од шест до 14 година и четворо деце од 15 до 17 година, а забележено је и седам пунолетних жртава. На Ибејовом (е-баy) порталу за мале огласе пре два месеца на продају је понуђена беба стара 40 дана, за коју је тражено 5.000 евра.

Полиција је предала бебу надлежним службама, а против родитеља је подигнута кривична пријава због трговине људима. Овај случај се није десио у нашој земљи, али јесте зато у осам других.

Подсетимо, прича брачног пара с почетка 2015. године уздрмала је Србију јер су они тада јавно размишљали да поклоне своје дете због веома тешке финансијске ситуације. Мајка је тада још била у деветом месецу трудноће, али због тешких животних услова поручила је да ће бебу дати ономе ко је спреман да је воли и брине о њој као о рођеном детету.

За случајеве где су родитељи или старатељи покушали да продају дете полиција подноси кривичну пријаву због трговине људима и угрожавања живота здравља и безбедности малолетног детета. Могућа казна за ово дело је од три до 12 година затвора.

Извор:Курир.рс