Издвајамо Србија

ЗВЕЗДА ГАЗИ РЕДОМ: Кузмић закуцао Макаби у Тел Авиву! (ВИДЕО)

У оквиру 18. кола Евролиге Црвена звезда је успела да веже и пету победу у низу савладавши Макаби у гостима са 67:71 (17:16, 17:17, 20:15 и 13:23)!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ништа од освете Макабија, Звезда је стигла до нове пете победе у низу!

Екипа Дејана Радоњића је данас славила против некадашњег шампиона Европе по други пут у овој сезони (што је веома битно) и тако дошла до десете победе у сезони Евролиге!

Црвена звезда је солидно почела данашњи меч, Лука Митровић је повео капитенски свој тим са пет везаних поена, али је Макаби веома брзо стигао до предности закуцавањем Рада за 7:4.

Након тога гледали смо егал прву четвртину, а Црвена звезда је стигла до предности тројком Бјелице за 15:16. Ипак, домаћин уз два поена стиже до вођства након првих десет минута.

У наставку, слаба Црвена звезда.

Охајон је погодио тројку, затим је уследила нова серија, укупно 8:0, за највећу предност Макабија. Ипак, Црвена звезда повратком Стефана Јовића долази до даха, а Дион Томпсон је човек који је највише допринео новом резултатском егалу.

Почетком треће четвртине Црвена звезда долази до сјајне игре у одбрани и нападу, Џенкинс и Лазић су прорадили, а онда је и Јовић сјајним потезом донео највећу предност нашем шампиону од 41:46. Ипак, Гаудлок је тада почео да игра на највишем могућем нивоу.

Везао је осам поена пред крај четвртине, од тога две тројке које су биле веома тешке, све то за укупну серију од 10:0 и предност Макабија од 54:46.

У последњој деоници нови повратак Црвене звезде.

Изабраници Дејана Радоњића успели су веома брзо да надокнаде предност Макабија и то са три тројке преко Гудурића, Симоновића и Лазића. Гаудлок је успео да новом тројком врати Макаби на 4 поена предности, али је касније Симоновић успео да погоди нову тројку и показао је да ће бити највећи Звездин адут у последњих пет минута меча.

У последња два минута Макаби је ушао уз предност од једног поена пошто је Огњен Кузмић погодио само једно слободно бацање, да би на минут и по пре краја Стефан Јовић донео Звезди предност од једног поена – 67:68, а затим је и Кузмић закуцавањем додатно натерао навијаче Црвене звезде на радост.

Нису играчи Звезде испустили предност, нека почне славље!

Стефан Јовић је имао 14 поена и 7 асистенција, Кузмић 8 поена и 9 скокова и управо је он проглашен за играча утакмице. Томпсон је додао 10 поена, а Лазић 8. На другој страни Гаудлок 19 поена, Ајверсон 13.

Погледајте сјајно закуцавање Диона Томпсона

https://youtu.be/zPwCaONI1n0

https://youtu.be/CRAadT7bvOw

 

Извор: sportske.net/Србија јавља