Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДИН „ТЕРОР“ У ЕВРОПИ СЕ НАСТАВЉА: Панатинаикос је пао у Београду, за седму победу у низу! (ВИДЕО)

Седма узастопна, укупно дванаеста победа Црвене звезде мтс у Евролиги ове сезоне и наш шампион је већ ухватио прикључак за водећом четворком на табели!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Звезда је ИДЕАЛНО почела вечерашњи меч. Ношена фантастичном подршком са трибина, јединственом у Евролиги, екипа Дејана Радоњића потпуно је преузела контролу дешавања на терену.

Кузмић је доминирао у скоку, Лука Митровић од старта “наместио руку“, а Стефан Јовић креирао “магију“ у нападу.

Из минута у минут Звездина предност се увећавала, па је после првих шест минута игре на семафору стајало 16:0!

Тек на нешто мање од четири минута пре краја првог квартала, Мајк Џејмс је поготком за три поена прекинуо Звездину феноменалну серију, а каква је еуфорија владала у дворани у тим тренуцима, говори и податак да су “Делије“ овај погодак гостију испратиле аплаузом.

Међутим, ПАО се пренуо у тим тренуцима, везали су гости још пет поена за већ “пристојних“ 16:8, а у финишу прве четвртине стигли и на 18:14.

Тада главну улогу преузима Милко Бјелица, сада он везује пет поена и прекида Звездину серију промашаја у шуту за три поена.

Нешто касније је и Волтерс погодио за три, а после поготка Марка Гудурића, Звезда је одмакла на 28:19.

Ипак, Атињани успевају поново да се врате, пре свега захваљујући све бољем шуту за три поена, у чему се посебно истакао Кени Гејбријел.

Пришли су “Зелени“ на 37:33 у последњем минуту првог полувремена, а за мирнији наставак побринуо се Јовић са звуком сирене за 39:33.

Погледајте магију Стефана Јовића:

https://youtu.be/9Uu_WiUoo-Q

Почетком треће деонице, Звезда поготком Луке Митровића стиже до “плус седам“ – 42:35, али онда поново Гејбријел улази у серију и ПАО стиже до изједначења – 42:42.

Управо он је својим новим тројкама (шутирао је до тада 5/5 ван линије 6.75), донео Панатинаикосу и прво вођство на овој утакмици, средином треће четвртине (46:47, па онда и 48:50), али ни то није пореметило Звездине кошаркаше.

За тили час узвраћају Томпсон, Џенкинс, Јовић и Звезда је повела са 55:50. Следи серија гостију од 6:0, Мајк Џејмс је накратко донео ново вођство Панатинаикосу (55:56), а пред сам крај овог дела игре, Волтерс погађа за 57:56.

Било је тада јасно да нас очекује још једна драматична завршница у “Пиониру“, попут оне из меча са Фенербахчеом, али велико охрабрење донео је Марко Симоновић својом првом тројком у вечерањем мечу, баш када је најважније – 64:61.

Мајк Џејмс поново смањује на 64:63, дуго је на семафору стајао тај резултат, а онда Симоновић и Кузмић преузимају контролу и на минут и по пре краја, Звезда је већ на “плус пет“ – 68:63!

Уследио је тајм-аут, а онда – СИМОНОВИИИИЋ за 70:63 на уласку у последњи минут и славље је већ полако могло да почне!

Тачку је нешто касније ставио Чарлс Џенкинс за коначних 72:66.

На крају, иако је тројке шутирао 1/7, Марко Симоновић најефикаснији у Звезди са 13 поена, Лука Митровић је уписао 11, а Огњен Кузмић је меч завршио са дабл-дабл учинком – 10 поена и 14 скокова.

Погледајте статистику црвено-белих:

 

Панатинаикосу није помогао ни распуцани Гејбријел са 23 поена (тројке 5/7), кога је Звездина гранитна одбрана потпуно неутралисала у последњој четвртини.

Уз њега, истакао се и Мајк Џејмс са 19 поена.

Погледајте славље звездиних кошаркаша са навијачима:

 

Извор: sportske.net/Србија јавља