Издвајамо Србија

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ У ВРШЦУ: Докторка смењена јер НЕМА ЧЛАНСКУ КАРТУ СНС-а!

Др Данило Митровић в.д. директор Опште болнице у Вршцу донео је решење 6. фебруара о смени начелнице гинекологије и акушерства др Татјане Вешовић уз образложење да „лоше организује рад у служби“. У усменом образложењу навео је да је то од њега тражено, јер др Татјана Вешовић „превише прича“ и „превише је политички ангажована“, саопштила је Демократска странка у том граду.
Једини разлог за смену са места начелника, др Татјана Вешовић види у томе што нема чланску карту СНС-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Инсистирање да се сменим са места начелника мотивисано је искључиво политичким разлозима, што је срамота за ову Болницу у којој се никада до сада није политичка подобност стављала испред стручности. Разлог за моју смену видим у томе што сам на челу једног од најбољих градских одбора Демократске странке који без страха и са пуно аргумента критикује апсолутну власт коју СНС врши у Вршцу.

Убеђена сам да је непосредни повод за моју смену што смо пре неки дан између многобројних неправилности у раду локалне самоуправе, разоткрили и аферу у којој СНС врши притисак на спортске клубове и уцењује их да скупљају ‘сигурне гласове’ за подршку председничком кандидату напредњака, јер у противном неће добити паре из буџета за своје нормално функционисање- додала је на крају др Татјана Вешовић.

Ко ће бити нови начелник Одељења гинекологије и акушерства Опште болнице у Вршцу остаје да се види у наредним данима, наводи ДС, јер за сада нико од лекара не жели да се прихвати начелничке фунције јер су сви чланови лекарског колегијума Службе гинекологије потписали подршку др Татјани Вешовић и истакли да су „задовољни радом, организацијом, колегијалношћу и пожртвованошћу начелнице“.
Служба гинекологије и акушерства Опште болнице у Вршцу похваљена је као једна од најбољих у контроли коју су спровели Министарство здравља Србије и Секретаријат за здравство Војводине.

Такође, портал www.бебац.цом оценио је вршачко породилиште највишим оценама, које је сврстано у првих пет у Србији.

 

Извор: Бебац.цом/опозиционар.цом