Издвајамо Србија

ДАЧИЋ: Ево шта би Николић био да сам ја на Вучићевом месту

Да сам ја на Вучићевом месту, Томислав Николић не би био ништа, јер је до пре неки дан хтео „Вучићеву главу“, рекао је данас лидер СПС Ивица Дачић

Он је на прес конференцији рекао да се са политичким пријатељима не разговара онако како то чини Николић.

Дачић је додао да је и сам могао да се кандидује за председника, примећујући да би добио више гласова од Николића, али да није хтео да се сврста на страну оних који ће бити против Вучића.

– Претпостављам да је ваша логика да ли нападам Николића, јер ја прижељкујем место премијера. Да сам ја на месту Вучића, Николић не би био ништа, зато што је хтео његову главу до пре неки дан. Ако он тога није свестан, то је његов проблем. Тако се не разговара са политичким пријатељима – рекао је Дачић, одговарајући на питања новинара.

– Ако је СНС коло милосрдних сестара, па ће да даје коме шта хоће, ми то нисмо. Што се нас тиче та прича је завршена – рекао је Дачић и додао да однос Николића према Вучићу није био коректан.

Дачић је нагласио и да одлука да Вучић буде кандидат и СПС-а на изборима за председника није донета зато што је тој странци или њему лично нешто обећано.

Упитан да ли је СПС добио нешто конкретно и да ли му је можда обећано место премијера, Дачић је рекао да никада са Вучићем није разговарао на такав начин – да неко нешто треба да добије.

– Не учествујемо овде да бисмо нешто добили, већ да бисмо направили квалитетан фронт који ће гарантованти политичку стабилност Србији за наредних више година. У том смислу и наше учешће ће бити квалитетније него до сада – рекао је Дачић и приметио да су односи СПС и СНС данас бољи него што су били пре неколико месеци.

О томе ће се разговарати када за то дође време, додао је Дачић.

Упитан да ли прижељкује место премијера Дачић је одговорио: „Шта има да прижељкујем нешто што сам већ био“.

На питање да ли зна нешто о датуму избора, Дачић је одговорио да не зна, да је то питање политичке процене и рокова, као и да није у његовој надлежности.

Дачић је рекао да ће социјалисти ускоро одржати седницу ГО на којој ће бити донете конкретне одлуке о спровођењу кампање за председничке изборе.

Он је поновио став да нису потребни ванредни парламентарни избори, који се како је рекао, расписују када постоји криза у раду парламента, што сада, каже, није случај.

Извор:Танјуг