Здравље Издвајамо

Дијабетичари почели да га пију сваки дан: Чај који регулише шећер и још многе болести(РЕЦЕПТ)

Научници верују да би на оЗа већину болести постоји природна замена за лек, а већина њих крије се у нашој башти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овога пута ћемо се позабавити лековитим својствима лишћа смокве, које су пуне минерала, витамина, влакана и антиоксиданата, који могу да вам поправе целокупно здравље.

Лишће смокве има антиканцерогена и антидијабетичка својства, који регулишу ниво унсулина и холестерола у крви, спречавају дијабетес и снижавају инсулинску резистенцију. Људима који су већ оболели од дијабетеса саветује се испијање чаја од листа смокве, јер неки научници верују да би на овај начин могли чак и потпуно да се излече, пише Хеалтхyдефинитион.цом.

Такође, ово лишће је добро за регулисање нивоа триглицерида, односно масноће у телу. Триглицериди су кључни за нормално функционисање великог броја органа у телу, али ако се складиште у тквима, могу да узрокују озбиљне здравствене проблеме – повећавају ризик од срчаних болести и гојазности.вај начин опаке болести могле чак и потпуно да се излече

Помоћу лишћа смокве можете чак и да спречите појаву чирева – потребно је само да сажваћете један лист сваког јуртра. Ова навика ће вам помоћи и да регулишете телесну тежину.

Пратите инструкције за припрему чаја од лишћа смокве који ће вам помоћи да регулишете крвни притисак и спречите кардиоваскуларне болести и рак:

Састојци: Вода, неколико листова смокве

Припрема: Загрејте воду до кључања и додајте лишће смокве. Оставите да кључа 15 минута, па склоните са рингле.

Пијте бар шољу овог чаја сваког дана и успећете и да спречите или излечите респираторне проблеме, попут бронхитиса.

Извор:Стил