Издвајамо Србија

ДОЧЕКАШЕ ОВО И СРБИ НАПОКОН: Авионска карта за НЕВЕРОВАТНИХ 5 ЕВРА!

Ниш — Нишки аеродром „Константин Велики“ бележи константан раст броја путника, а ове године се очекује да ће их бити више од 300.000, каже директор Владица Ђурђановић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Прошлу годину смо завршили са превезених 125.000 путника, а само у јануару 2017. их је било преко 20.000. Изузетно смо задовољни тим бројем и то нам даје наду да ћемо ове године имати преко 300.000 путника“, рекао је он.

Као што се и претпоставља, реч је углавном о путницима који долазе из јужне и југоисточне Србије, са Косова и Метохије, али и из целе земље због јефтиних карата и ниских аеродромских такси.

„Сада имамо девет линија у путничком саобраћају и једну карго линију до Истанбула. Од априла креће и десета линија, до Цириха, националне авио компаније Сwиш, а од јула и авио превозника Германиа“, рекао је он.

Карте су, каже, преко сајтова тих авио превозника и туристичких агенција, већ неколико месеци у продаји.

Једна од разлога за успех овог аеродрома Ђурђановић види у ниским таксама, које износе свега три евра, а истиче и да нема субвенционисаних летова и авио превозника, јер су уговори са лоу кост компанијама направљени на комерцијалној основи.

Каже да се то не односи само на лоу кост компаније, већ је реч о важећем ценовнику за све компаније, тако да сви лете под истим условима.

Оно чиме Ђурђановић није задовољан јесте број запослених, јер их је, каже, укупно 90, колико је било и када није било путника на аеродрому, а сада их има преко 125.000.

„Ове године морамо драстично да повећамо број радника, како би задовољили све прописе или ћемо доћи у ситуацију да немамо довољан број извршилаца. За овај обим саобраћаја потребно је да имамо најмање 150 радника“, објашњава он.

Осим повећања броја запослених, планира се обнављање опреме, рендген уређаја, а за следећу годину планирана је реконструкција зграде терминала, тачније проширење за 2.500 квадрата.

„Очекујемо све више људи, хоћемо да имамо и милион превезених путника“, амбициозан је Ђурђановић.

На констатацију да се у Србији препричава да се са нишког аеродрома до Милана може летети за 20, 30 евра, Ђурђановић каже да је то тачно и да су то цене које важе у целој Европи.

„Можда људи нису навикли на те ниске цене, али они који путују лоу кост компанијама знају да су то редовне цене тих авио компанија. Оне саме кажу да је њихова просечна цена 30 евра“, каже директор нишког аеродрома и додаје да се неке карте могу набавити и за пет, седам и девет евра.

Одговарајући на питање да ли има више путника током празника, Ђурђановић каже да компаније тачно знају када се највише користи авио превоз, па тада појачавају саобраћај.

Он додаје да се додатни летови углавном уводе за Васкрс, Божић, али и у јулу и августу, јер тада долазе они који су на привременом раду у иностранству.

 

Извор: Танјуг