Здравље Издвајамо

Ево шта ће вам се догодити ако запалите ловоров лист у кући, и пустите га да гори 10 минута.. (ВИДЕО)

Запалите ловоров лист,пустите га да гори 10 минута и видећете шта ће се десити!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лишће ове осцељујуће и невероватно здраве биљке се користи у алтернативној медицини вековима. Људи су га користили да направе разне природне лекове за бројне здравствене проблеме.

Ово биље се сматрало светим од стране старих Грка и Римљана. Да ли сте знали да је победник Олимпијаде имао ловоров венац на глави који је симболизовао част и славу?

Многи људи широм света користе ловор свакодневно, најчешће као зачин који додају својим омиљеним јелима.

Ово заправо наглашава колико је ловор у прошлости био битан, за шта засигурно постоји и добар разлог. Наиме, ова биљка се често користи као зачин, али лековита својства многих природних састојака као што су ловор и његове бобице су добро познате већ дуже време.

Пре свега би требало да знате да су најефикасније активне супстанце у ловору пинен и цинеол. Такође мођемо споменути да садржи есенцијална уља која имају умирујућ ефекат.

Ово невероватно биље има психоактивне супстанце које се активирају жвакањем његових листова. Ови невероватни ефекти су описани у разним митовима и легендама, попут оне о пророчанству у Делфију, где се жваће ловор, да би се видела будућност.

Есенцијална уља у ловоровом лишћу имају умирујућа дејства на ваш ум и тело када их запалите.

Да бисте умањили стрес и нервозу- само запалите један ловоров лист у пепељари, и оставите га да гори 10 минута. Просторија ће бити испуњена мирисима који ће деловати опуштајуће на све чланове ваше породице.

Ловорово лишће има моћна антиреуматска, антисептичка, диуретска, седативна и антиоксидантска својства. Ловор има моћ да поправи ваше расположење, а његово лишће и бобице такође се могу користити приликом третирања хистерије, неурастеније и стомачног грипа.

Извор:Wебтрибуне.рс