Издвајамо Србија

ЕКСКЛУЗИВНО! НИКОЛИЋ СЕ НЕЋЕ КАНДИДОВАТИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Вучић и ја ћемо заједнички водити државу…

БЕОГРАД- Председник Србије Томислав Николић је ексклузивно за Курир открио да неће бити кандидат за председника републике на предстојећим изборима!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Договорили смо се да и даље заједно водимо државу. О функцијама ћемо после победе на изборима. Наставићемо да заједно подижемо Србију са колена. Александар ће бити кандидат за председника“, рекао је Николић за Курир.

Око 18 часова, Александар Вучић и Томислав Николић, премијер и актуелни председник огласили су се заједничким саопштењем! Како се наводи, договорена је заједничка сарадња по кључним питањима.

– Председник Србије Томислав Николић и председник Владе Србије Александар Вучић разговарали су данас о политичкобезбедносној ситуацији у земљи и окружењу. Председник и премијер у потпуности су сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењиима, на које је неопходно пружити заједнички И свеобухватни одговор државног руководства. Јединство свих државних функционера‎ у решавању регионалних проблема и избегавање кризе најширих размера, приоритетни су задаци и председника Николића и премијера Вучића – наводи се у саопштењу.

Председник и премијер усагласили су мере и потезе по питању босанскохерцеговачке тужбе за геноцид против Србије, као и по питању одбране виталних српских националних интереса поводом предлога за чланство тзв. државе Косово у УНЕСЦО-у и Савету Европе. Договорено је дневно координисање по овим кључним питањима за државу Србију.
Истовремено, председник Николић и премијер Вучић разговарали су и о предстојећим председничким изборима у Србији. Двојица саговорника окарактерисала су своју досадашњу сарадњу као важну, значајну и успешну за Србију и договорили се да блиско сарађују и у будућности.

 

Извор: Курир