Издвајамо Србија

НАТО УПОЗОРИО ТАЧИЈА И МУСТАФУ: Војска Србије за неколико сати може заузети КОСОВО!

Јенс Столтенберг упозорио косовске Албанце да не изазивају рат

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Генерални секретар НАТО пакта Јенс Столтенберг поручио је прошлог петка председнику и премијеру лажне државе „Косово“ Хашиму Тачију и Иси Мустафи да не покушавају да изазову рат, јер Војска Србије може брзо да заузме јужну покрајину.

Како преносе дипломатски извори, Столтенберг ја на затвореном делу састанка са приштинским званичницима рекао да је геостратешка позиција НАТО деликатна и да не треба рачунати да би савез тек тако ушао у рат са Србијом, иза које, одлучније него икада, војно стоји Русија.

Он је одмах на почетку разговора прекинуо Тачија и Мустафу који су говорили о „преузимању контроле над северном границом“ и о наводној претњи „великосрпске агресије“.

– Први човек НАТО је рекао да Приштина никако на своју руку не сме да увлачи западни војни савез у рат. Нагласио је да Војска Србије има оперативну и тактичку предност на терену и да би у кратком року, од свега неколико сати, могла да заузме север Косова, све до Ибра, а можда и већи део покрајине – преносе дипломатски извори.

Столтенберг је додао и да би НАТО пакт на Косову морао опрезно да реагује и због „нове политике Доналда Трампа“.

Тачију и Мустафи је у једном тренутку рекао: „Господо, не заборавите да у САД више није председник ни Клинтон ни Обама. Нисам сигуран да би Трамп због Косова ушао у рат са Русијом и Путином – пренели су дипломатски извори.

Столтенберг је рекао да би у случају да Војска Србије заузме север Косова, Русија сигурно пристигла у помоћ и подржала Београд. Тада би Путин Србији моментално послао војну помоћ и технику као и значајан број специјалаца и војних инструктора – истиче извор.

Извор:СрбијаДанас.цом/Информер.рс