Издвајамо Спорт Србија

Откривено колико Србија даје кошаркашким и фудбалским клубовима Партизан и Црвена звезда!

Вечити фудбалски ривали добијају исту суму новца од државних фирми на годишњем нивоу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После саопштења Црвене звезде у ком се истиче да кошаркашки клуб Партизан у свом спонзорском пулу има три државна предузећа, појавила се информација колико заправо вечитим ривалима помажу порески обвезници Србије.

Према писању “Информера“, фудбалски и кошаркашки клубови Црвена звезда и Партизан на годишњем нивоу од државних фирми укупно добијају око 3,8 милиона евра.

Од тога, највише новца добија КК Партизан – 1,4 милиона, док ФК Партизан и КК и ФК Црвена звезда добијају по 800.000 евра.

– Проблеми су велики и трудимо се да што је пре могуће решимо сва дуговања. Ојачали смо спонзорски пул захваљујући помоћи државног врха и самог премијера Александра Вучића. Обновили смо сарадњу са компанијом НИС и “Телекомом”, а истовремено радимо и на анимирању приватних компанија – недавно је рекао председник КК Партизан Никола Пековић.

“Телеком” годишње црно-белима уплаћује 500.000 евра годишње, НИС 800.000 и Аеродром “Никола Тесла” 100.000. Преостала три клуба спонзорише “Телеком”, којима исплаћује исту суму од 800.000 евра годишње.

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић истиче да му та ситуација не смета.

– Звезда од државних спонзора има само МТС, док Партизан има и НИС и “Телеком”, а одскора и Аеродром “Никола Тесла”. То јесте велика разлика, али не причам то да бих се жалио. Само износим као констатацију и подсетник када се праве политички слетови и митинзи на трибинама против појединих људи из врха државе – рекао је Човић, а генерални директор на стадиону “Рајко Митић” Звездан Терзић тврди да клуб није на трошку државе.

– Сва та прича да смо на терету државе не стоји. Имамо разумевање државе и премијера Александра Вучића и на томе смо му захвални. Премијер има разумевања за спорт уопште, али и за Звезду и за Партизан. Колико помаже нама, толико и њима. Ми смо се за последње две и по године оспособили да сами зарађујемо за живот без државе – закључио је Терзић.

Извор:Телеграф.рс/Информер.рс