Издвајамо Србија

ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ: Јанковић злоупотребио мајку трагично настрадалог дечака

Сматра да је дужан је да зна чињенице о овом трагичном случају

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чланица Председништва Српске напредне странке Биљана Поповић Ивковић изјавила је данас да је омбудсман у оставци Саса Јанковић данас на предизборном скупу злоупотребио мајку Алексе Јанковића, који је трагично изгубио живот у мају 2011. године, зато што је био малтретиран од стране својих школских другова.

„Скандалозно понашање Саше Јанковића нема оправдање, поготово због чињенице да је он и тада обављао функцију Заштитника грађана и дужан је да зна чињенице о овом трагичном случају“.

Она је у саопштењу подсетила да се та трагедија догодила у време када је Србијом управљала управо Демократска странка, чији је он данас кандидат, и у периоду када је он обављао функцију Заштитника грађана.

Према њеним речима, Српска напредна странка преузела је на себе задатак да спречи насиље у Србији, поготово породично и вршњачко насиље, због чега су донети и закони који су омогућили да се државни органи ефикасније боре против ове врсте насиља.

– Можда претходне власти нису имале слуха и нису превентивно радиле са породицама и децом која су највише изложена оваквим претњама, али српским напредњацима је ово приоритет и нећемо дозволити да се овакво страдање деце понавља у нашој земљи – закључила је Поповић Ивковић.

Медији су претходно пренели да је скупу у новобеоградској Хали спортова Ранко Жеравица, на коме је Јанковић вечерас почео кампању за изборе за председника Србије, присуствовала и Драгана Јанковић, мајка Алексе који се убио због вршњачког насиља.

Извор:Танјуг