Издвајамо Регион

РЕАКЦИЈА НА МАРШ ЦРНОКОШУЉАША ЗАГРЕБОМ! КОЛИНДА: За све су криви медији

ПОЖЕГА – Председница Колинда Грабар Китаровић оценила је да је марш црнокошуљаша у центру Загреба, у организацији ултрадесничарске Аутохтоне ХСП, маргинални скуп и изоловани случај, којем не треба придавати велику медијску пажњу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Маргиналним покретима и изолованим случајевима не би смели да дајемо толику пажњу. Сви то осуђујемо и треба осуђивати. Али, подизањем тога на високу степен у медијима и ниво политичких странака ствара се утисак да је Хрватска много нетолерантнија него што јесте“, рекла је Китаровић у Пожеги, где је привремено измештен њен кабинет.

Подсетила је, како су пренели хрватски медији, да у Хрватском сабору нема ни једне политичке странке која је добила место на основу такве политике, те да је то, како је навела, став већине хрватских грађана.

Додала је да такви инциденти и клима терају младе на одлазак из Хрватске, а да фокус политичких странака треба да буде на програму изласка из кризе и задржавању младих људи у Хрватској.

Иначе, на скупу ХСП-ових црнокошуљаша извикиван је усташки поздрав „За дом спремни“ уз величање Хитлера, а због ремећења јавнога реда и мира приведен је председник А-ХСП-а Дражен Келеминац.

Извор:Курир.рс