Издвајамо Свет

РЕШЕТЊИКОВ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ОПТУЖБЕ: Ангела Меркел стоји иза новог рата у Донбасу, ево зашто…

  • Бивши премијер ДНР Александар БОРОДАЈ: Украјина која је данас под влашћу Кијева биће ликвидирана. А када Украјина буде ликвидирана – можда ће попримити неке нове животне форме и наћи се у другом оквиру. У сваком случају, закони историје делују пред нашим очима. Данашња Украјина је осуђена на распад
  • Леонид РЕШЕТНјИКОВ: Ово што се последњих дана догађа у Донбасу је специјална, унапред испланирана акција. Кијевски режим жели да искомпликује односе између САД и Русије. Кијев је у страху да ће Украјина престати да интересује САД и лично Доналда Трампа. Није исклјучено да у завери учсетвује и Ангела Меркел. Чак је могуће да је она била иницијатор те акције, са намером да онемогући руско-америчке прговоре. Страх Европе није ништа мањи од страха Украјине
  • Председник парламента Новоросије Олег ЦАРЈОВ: Као и многи моји пријателји, сматрам да ово што се збива у Донбасу свдочи да процес прелази у фазу у којој ће, у скором времену, бити донета одлука. Радује то што је оружаним снагама Новоросије коначно дозволјено да одговарају на украјинске провокације. Сада сви – и у Украјини и у Русији – схватају да ће одлука бити донета. И, прилично брзо. Сама ситуација ће почети да се развија у другом смеру

Бивши председник владе Доњецке Републике – Александар Бородај који је сада на челу Савеза добровољаца Донбаса – оценио је да ће Украјина у свом данашњем виду престати да постоји.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Притом је указао да су шансе да се Кијев и Донбас договоре минималне јер се грађански ратови ретко завршавају без убедљиве победе једне стране.

 

„Украјина која је данас под влашћу Кијева биће ликвидирана. Тек после смене власти биће могући преговори који ће донети решење конфликта. Када Украјина буде ликвидирана – можда ће попримити неке нове животне форме и наћи се у другом оквиру. У сваком случају, закони историје делују пред нашим очима. Данашња Украјина је осуђена на распад“.

У овом контексту је индикативно да је портпаролу Кремлја, Дмитрију Пескову, било постављено питање може ли се догодити да браниоцима Донбаса понестане муниције, а да је он на то одговорио:

„Кремљ се не бави залихама муниције (у Донбасу), али се надамо да су довољне да одговори на сва агресивна дејства оружаних снага Украјине“.

О новој фази рата Украјине против Донбаса, донедавни директор Руског института за стратешка истраживања – Леонид Решетњиков који је сада на челу удружења Двоглави орао – рекао је:

„То је специјална, унапред испланирана акција. Кијевски режим жели да искомпликује односе између Сједињених Држава и Русије. кијев је у страху да ће Украјина престати да интересује САД и лично Доналда Трампа.“

 

Решетњиков посебно указује: „Није искључено да у завери учествује и Ангела Меркел. Чак је могуће да је она била иницијатор те акције, са намером да онемогући руско-америчке преговоре. Страх Европе није ништа мањи од страха Украјине. Ако се односи Русије и САД нормализују  – Европа ће остати „без посла“. У сваком случају, по благослову неких европских политичара кијевски олош уништава цивилно становништво Доњецке и Луганске Републике“.

Он наглашава да украјинског председника петра Порошенка и његову клику чека жалосна судбина и да ће, у најбољем случају, морати да беже из земље.

Додао је: „Сматрам да у Кремљу одлично схватају да му они који владају у Кијеву нису партнери већ злочинци који су се дочепали власти. кијевски режим је осуђен на пропаст“-

Решетњиков је открио да у руководству Русије нема претензија на целу Украјину, а да унутар њега постоје људи који схватају да се може радити само о пројекту Новоросије и о препороду Руске православне цивилизације.

Председник парламента Новоросије – познати бивши украјинскиполитичар Олег Царјов – има свој поглед и на тренутно стање ствари и на могући даљи развој догађаја:

 

„Као и многи моји пријатељи, сматрам да ово што се збива у Донбасу сведочи да процес прелази у фазу у којој ће, у скором времену, бити донета одлука. Радује то што је оружаним снагама Новоросије коначно дозвољено да одговарају на украјинске провокације. Чини ми се да је Украјина сада веома јасно укапирала да постоји граница чији прелазак ће бити не само болан него и смртоносан. И, колико схватам: неће је прелазити“.

Царјов одговорним за све сматра Порошенка и наглашава:

„Сада сви – и у Украјини и у Русији – схватају да ће одлука бити донета. И, прилично брзо. Сама ситуација ће почети да се развија у другом смеру. Зато се и Порошенко активирао и говори да ће одржати референдуму о уласку Украјине у НАТО. Он је раније пливао у новцу, а сада нико на Западу не жели ни да са њим разговара. Једва се срео са Меркеловом, а морао је – позвавши се на Авдејевку – да спасава властити реноме и да бежи назад у Кијев“.

Царјов процењује да је Порошенкова ситуација слична оној у којој је био Хитлер –  пола године пре краја Другог светског рата.

Према његовим сазнањима, до краја фебруара ће у Кијев стићи „представници Трамповог тима“. Ради разговора о сценарију за Украјину.

 

Извор: Факти.орг