Издвајамо Свет

РУСИЈА ЈАСНО НАГЛАСИЛА: Арапске земље би требало да уведу ЕМБАРГО Исламској држави

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Лавров је јасно указао на одступања током седнице Форума у УАЕ

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров позвао је арапске земље да наметну економски ембарго за подручја под контролом Исламске државе на четвртој седници Форума руско-арапске сарадње у главном граду Уједињених Арапских Емирата.

– Позивамо арапске пријатеље да се придруже руској иницијативи и да наметну у складу са чланом 41. Повеље УН економски ембарго и забрану трговине на свим подручјима под контролом Исламске државе – рекао је Лавров.

– Доследно стојимо уз идеју подизања ефикасности борбе против тероризма и сарадњу са централном и координирајућом улогом УН-а на основу међународног права и без дуплих стандарда – Лавров је наставио.

– Сматрамо да је првенствено важно да се испуне све анти-терористичке резолуције Савета безбедности УН и обезбеде строги механизами за праћење, који су креирани у складу са овим резолуцијама. Истовремено, важно је наставити са уништавањем војног и економског потенцијала терористичких организација и борби против финансирања тероризма – рекао је руски министар спољних послова.

Извор:СрбијаДанас.цом