Занимљивости Издвајамо Русија

РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ МОЋНИЦИ НЕБА: Ево у чему је ТАЈНА њиховог успеха!(ВИДЕО)

„Хеликоптери Русије“ један је од светских лидера и јединствена фирма која се бави и конструисањем и производњом хеликоптера у Русији. У светским размерама, компанија такође представља реткост јер под „једним кровом“ обједињује све од замисли до реализације. Компанију чине пројектни биро, производни погони, фирме за сервисирање, продајна одељења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тајна популарности породице хеликоптера типа Ми-8/17 састоји се у посебности и јединствености техничких решења и константног рада на усавршавању карактеристика хеликоптера.

Главне предности хеликоптера Ми-8/17 су његова функционалност, једноставност употребе, широки дијапазон примене и јединствене летачко- техничке карактеристике.

Хеликоптер за екстремно хладне пределе

Ми-8АМТШ-ВА представља арктичку варијанту, која има додатну, ојачану топлотну изолацију. Опремљен је додатним гасним турбинама руске производње, односно моторима повећане снаге. Једна од главних карактеристика која ову летелицу чини посебном јесте јединствени систем загревања агрегата система за уље и пренос брзине, односно мењача. Управо зато је и на температурама до минус 60 могуће покренути хеликоптер, иако летелица није претходно боравила у загрејаном хангару. Додатна топлотна изолација као и опрема за грејање хране посади и путницима чини лет и боравак у хеликоптеру пријатнијим током екстремних хладноћа.

Најновија пилотажно- навигациона радио-веза је део опреме хеликоптера Ми-8АМТШ-ВА, као и дигитални ауто-пилот и инерцијални систем навигације који се укључује онда када нема сателитског сигнала.

Овај модел се најпре користи за превоз,али и за спасилачке акције. Интересовање за овај хеликоптер расте, посебно су за ову специјалну летелицу заинтересоване државе у којим владају сурови климатски услови, као и оне земље које се баве истраживањима Арткика и Антарктика.

Нови модели и планови за будућност

У наредном периоду управа холдинга жели да представи на тржишту нове моделе за цивилну употребу. За последње две године успешно је била тестирана и сертификована путничка, али и корпоративна и медицинска верзија модела Ансат, верзија Ми-38 и Ка-226Т. Такође, у току су испитивања и припрема производње новог средњег хеликоптера Ка-62.

Један од најновијих руских хеликоптера Ка-62 предвиђен је за превоз путника, а направљена је и луксузнија верзија, за елитну клијентелу. Постоји и медицински модел, који је опремљен за пружање помоћи на терену и током лета.

Такође, предвиђена је и верзија специјализована за еколошки мониторинг, али и за спасилачке акције. Ка-62 поседује сву неопходну опрему како би могао и даљу и ноћу да испуњава задатке у различитим климатским условима, над копном и изнад водене површине.

„Хеликоптери Русије“ сада плански и систематски раде на стварању глобалне мреже сервисних центара по читавом свету. Основни циљ је да се направи такав систем услуге да купац може у сваком тренутку да се обрати за помоћ и да без проблема набави резервни део, али и да користи све предности лако доступне авијационо-техничке сервисне инфраструктуре.

Извор:rs.sputniknews.com