Издвајамо Свет

САД УПОЗОРАВА ИРАН: Не тестирајте Трампову одлучност!

Амерички потпредседник Мајк Пенс упозорио је данас Иран да „не тестира одлучност“ администрације председника Доналда Трампа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Иран би добро урадио када би погледао календар и схватио да је нови председник у Овалној соби. И Иран би добро урадио када не би тестирао одлучност тог новог председника“, рекао је Пенс неколико дана након што је Вашингтон увео нове санкције Техерану због пробе балистичких ракета.

Говорећи о споразуму Ирана и шест светских сила о иранском нуклеарном програму, којим се Иран обавезује да ограничи свој нуклеарни програм у замену за укидање санкција, Пенс је у интервјуу за Еј-Би-Си њуз рекао да тај споразум он, Трамп и актуелна америчка администрација виде као „ужасан договор“.

Он је најавио да ће Трамп донети одлуку о том питању у наредних неколико дана.

Пенсови коментари уследили су након што је амерички министар одбране Џејмс Матис изјавио прошле недеље да је Иран „највећи појединачни државни спонзор тероризама на свету“, подсећа АФП.

Власти САД увеле су нове санкције Ирану како би казниле званични Техеран због испаљивања балистичке ракете и подршке хутским побуњеницима у Јемену.

На удару санкција, првих које је администрација Доналда Трампа увела Ирану, нашло се 13 појединаца и 12 компанија у Ирану и Кини, за које су САД утврдиле да подржавају ракетни програм Техерана и војне снаге Револуционарне гарде.

 

Извор: Танјуг