Издвајамо Србија

Саша Јанковић на првом предизборном скупу ПОДРЖАО ОТЦЕПЉЕЊЕ ВОЈВОДИНЕ!

Председнички кандидат Демократске странке Саша Јанковић одржао је у Хали спортова на Новом Београду први предизборни митинг. 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред бројних представника такозване “београдске културне елите”, на Јанковићевом скупу говор је одржао и један врло проблематичан политичар из Војводине.

На Јанковићевом скупу говор је одржао Александар Оџић, председник Војвођанске партије. Оџић је рекао да смо “2000. године гласали против, а данас гласамо за”.

Оџић и његова Војвођанска партија познати су томе што већ годинама траже да се Војводина отцепи и постане самостална република.

Плакати “Војводина република” припадају Оџићу и његовој партији.

Поставља се питање зашто је један маргинализовани политичар попут Александра Оџића добио простор да говори на Јанковићевом скупу када је јасно да му његови гласови неће значајно помоћи, јер их ни нема?

Оџић није добио место на Јанковићевој бини без разлога.

Очигледно је да Јанковић покушава да освоји гласаче из Војводине тако што ће промовисати војвођанске политичаре, али је изузетно проблематично када један председнички кандидат промовише човека који жели да се Војводина отцепи и постане самостална република.

Јанковић је више пута одбио да каже какав је његов политички програм, јер га ни нема, наводећи да је његов политички програм “Устав Србије”.

Како је онда могуће да на Јанковићевом скупу говори човек који жели да отцепи Војводину супротно том истом Уставу на који се Јанковић позива?

 

Извор: Телепромптер.рс