Издвајамо Свет

СРБИН ИЗ НЕМАЧКЕ ПОМАЖЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ БАЛКАНАЦА: Погледајте који послови се нуде

Pixabay.com

У року од неколико дана је пристигао огроман број пријава, а послови који могу да се нађу на сајту су из свих области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потрага за послом у иностранству често је компликована и несигурна, што је дало идеју Андреју Росићу из Бањалуке да покрене први регионални портал на којем ће људи из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије моћи да нађу огласе за све послове у Европској унији – преведене на наш језик.

– Пре око пола године сам кренуо у потрагу за послом и тада сам, кроз разговор са људима, схватио да многи желе да раде у иностранству, али не знају као да дођу до посла.

Почео сам да се распитујем око правних регулатива Европске уније, како бих утврдио како могу да реализујем идеју, и на крају сам потписао уговор са овом немачком компанијом и покренуо сајт – прича Андреј Росић за 24 сата.рс.

Сајт www.еупосао.де кад је кренуо са радом – за 20 дана је имао преко 2.000 пријава…..

У року од неколико дана је пристигао огроман број пријава, а послови који могу да се нађу на сајту су из свих области.Највеће интересовање влада за Немачку, која уједно и нуди највише могућности, посебно када је здравствена струка у питању.

Наш саговорник наглашава да су за сада послови махом из Немачке, али да ће се листа временом ширити.

– Људи су јако заинтересовани, па смо за 20 дана имали преко 2.000 пријава! Пријава за посао се не плаћа и људи немају никакве обавезе према нама, ми наплаћујемо од послодавца.

Људи који нађу посао евентуално могу да сносе трошкове путовања, уколико послодавац то не покрива.

Систем је веома једноставан, пријава иде преко сајта, а интервју са послодавцем, уколико кандидат испуњава услове, може да се обави и преко Скајпа – објашњава наш саговорник.

Поред огласа за посао, на сајту могу да се нађу и корисни савети о одласку и животу у Немачкој, али Росић наглашава да циљ није “терање” паметних и талентованих људи из земље, већ пружање могућности људима да нађу посао и стекну искуство које касније, уколико желе, могу да искористе и у својој матичној земљи.

А огласа има разних – од оних за медицинско особље, преко техничких занимања попут механичара и електричара, затим продаваца и грађевинаца, па све до ИТ занимања.

Већина послодаваца нуди регрес за празнике и одмор, плаћање прековременог рада као и уговор на неодређено време.

Извор: дневне.рс
Фото:pixabay.com