Издвајамо Србија

СТИЖЕ НОВАЦ ИЗ ЕУ: 3,4 милиона евра за 7 пројеката у Србији

БЕОГРАД – У четвртак, 2. марта, почеће примена Заједничког програма Европске уније и Савета Европе у оквиру којег ће Србија добити 3,38 милиона евра за усаглашавање са европским стандардима у области правосуђа, борбе против привредног криминала, дискриминације и заштити права осетљивих група.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У оквиру програма за западни Балкан и Турску Хоризонтал фацилитy биће спроведено седам пројеката у Србији од јануара ове године до маја 2019, саопштила је Канцеларија Савета Европе у Београду.

Свечано обележавање почетка програма отвориће директорка Генералног директората Савета Европе за програме Верена Тејлор и министарка правде Нела Кубуровић.

Генерални секретар Савета Европе Торбјорн Јагланд и комесар Европске уније за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан, најавили су у априлу прошле године нови модел сарадње те две организације са циљем пружања подршке југоисточној Европи и Турској у активностима на усклађивању са европским стандардима – Заједнички програм Европске уније и Савета Европе Хоризонтал Фацилитy за западни Балкан и Турску.

Програм ће трајати три године, од маја 2016. до маја 2019. и у фокусу има спровођење правде, сузбијање корупције, привредног и организованог криминала и борбу против дискриминације и заштити права осетљивих група.

Буџет износи 25 милиона евра, од чега је Европска унија обезбедила 20 милиона, а Савет Европе пет милиона евра.

Извор:Танјуг