Свет

ТРАМП НАБРОЈАО НЕПРИЈАТЕЉЕ АМЕРИКЕ! Изненадићете се кад видите ко је на списку

Трамп је из своје викендице у Мар-а-Лагу у Калифорнији у којој проводи трећи викенд објавио твит у коме наводи да медији као што су „Њујорк тајмс“, „НБЦ“,“АБЦ“,“ЦБС“ и „ЦНН“ нису његови, већ непријатељи Американаца.

Убрзо после објаве, твит је обрисан, али је потом освануо нови, на којем је напао још више медијских кућа.

Трамп је и током кампање оптуживао медије да су пристрасни. Поред тога што је навео да медији углавном преувеличавају његове неуспехе, оптужио је новинаре да не показују довољно поштовања према његовим успесима.

Трамп је на конференцији за штампу одржаној у четвртак оптужио медије да су криви за неуспехе његове администрације.

За четири недеље на власти, Трампа је задесила оставка саветника за националну безбедност, повлачење кандидата за кабинет, пропаст политике о имиграцији и талас процурелих информација.

Конзервативни аналитичар С. Е. Капс иронично је објавио на Твитеру, уз хештаг „ТрамповаАмерика“ да обожава онај део првог амандмана америчког Устава (којим се гарантује слобода говора) који медије назива непријатељима америчког народа.

Бен Роудс, главни саветник бившег председника САД Барака Обаме, оценио је Трампове коментаре као „поклон ауторитарцима широм света“.

Раш Лимберг, један од репортера, био је одушевљен конференицјом, па је на Твитеру јавно поделио своје мишљење, да је конференција за новинаре одржана у четвртак била „искрена“.

Трамп је одговорио, рекавши да многи тако мисле, међутим да „лажне вести“ пропагирају другачију причу.

Извор: Tanjug, Vestionline