Здравље

УЗБУНА, ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ДОКТОРА! Ових 6 знакова које вам тело шаље никако немојте игнорисати!

Foto-Pixabay.com
Људски организам је савршено прецизан, али изразито осетљив механизам. Уколико дође до неког поремећаја, тело ће вам послати знак да нешто није како треба.
На вама је да обратите пажњу на врло суптилне сигнале којим тело нешто жели да поручи. Никако не смете да их игноришете, јер некада могу да укажу на озбиљне поремећаје.

Тамни подочњаци

Није само недовољан сан узрок тамних подочњака. Них може изазвати и анемија, стање када тело не производи довољно црвених крвних зрнаца. Не треба одмах паничити, али ако сте се добро одморили, а тамни колутови око очију су остали, обавезно проверите крвну слику!
Нејасан вид
Уколико вам се често дешава да не можете да препознате људе или не видите јасно саобраћајне знаке са релативно нормалне раздаљине, можда су вам потребне наочаре. Одвојте мало времена за посету офталмологу.
Крчање у стомаку
Осим као уобичајени сигнал глади, крчање у стомаку се јавља и из других разлога. Ако свој стомак чујете само повремено, немате разлога за бригу. Уколико је крчање постало свакодневна појава, или је праћено боловима, време је за посету лекару.
Перутање коже

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Љуштење коже често указује на недостатак витамина, па ћете проблем решити уравнотеженом, равномерном исхраном. Ако је перутање праћено и сврабом, вероватно је у питању гљивична инфекција.

Губитак чула мириса

Уколико сте релативно млади, а приметили сте да вам нос није тако прецизан као раније, узрок томе може бити упала синуса или вирусна инфекција. Немојте нагађати или се сами лечити, већ идите на преглед.
Треперење капака

Ако сте провели превише времена радећи на рачунару, врло вероватно да је вашим очима потребан само одмор после кога ће треперење проћи. Ако ипак потраје, може бити први симптом неког нервног поремећаја или недостатка витамина и минерала.

Извор: indiatimes.com
Фото: Pixabay.com