Издвајамо Србија

ЧИТАЈ СРБИЈО И ПЛАЧИ ШТА СИ ДОЧЕКАЛА: Позвали су хитну помоћ у школу, нису ни слутили шта их чека

Маја Пауновић, која ради у крагујевачкој Хитној помоћи, није могла да задржи сузе након позива из једне основне школе. Иако се запослени у Хитној помоћи свакодневно сусрећу са тешким сценама, на оно што их је дочекало у школи нико није било спреман.
Маја је на свом профилу на Фејсбуку описала шта се догодило након што су добили позив да је девојчица пала у несвест на часу физичког.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Њен пост преносимо у целости.

“Не пишем о послу јер радећи у ургентној служби свега има осим лепих ствари, тачније има понекад, али све мање и ређе. Дневна смена, први терен – онесвешћена девојчица од 14 година у Основној школи на часу физичког. Ротација, вожња на црвено, обилажење аута… стижемо за 4,5 минута на лице места.

Позивамо њену млађу сестру да буде уз њу посто се уплашила, да има неког поред, себи блиског.

Улази девојчица од 12 година на врата, спушта се на колена и почне да је љуби и грли сва уплакана, понављајући “биће ти боље, не плаши се”. Плачу обе, окрећем главу на страну, јер схватам да ми иду сузе, плачем, гледам да ме не виде, срамота је зарад посла који радим, приберем се, осмехнем.

Питамо сестру да ли је јела, а она каже: ‘Нека, добро је мени, нема везе, могу ја да не једем, помозите сестри’. Угризем се за усну да ми не крену сузе опет.

Социјална служба, све установе, нису нашле за сходно да овој породици помогну.

Питам се за шта су ова деца крива: за болест мајке, за несавесног оца или за државу која је неуређена толико да за овакве породице нико не хаје?!

Да ли можемо овако радити са децом, као да их имамо за бацање, каква ће та деца бити кад порасту?

Возимо сестру до болнице да буде неки дан на педијатрији, млађа је испраћа у сузама, а мени остаје терет у грудима. Нема даље, ово је зло.

Колико оваквих породица има у Србији, колико болесних мајки и очева, колико гладне деце, а колико тајкуна, политичара који уживају у благостању баш узимајући од оваквих породица?!”, пита Маја Пауновић.

Њена прича многе је растужила и подељена је више од 2.000 пута. После објављивања приче о девојчици и њеној сестри и условима у којима живе, преко Фејсбука се јављају грађани који желе да им помогну .

Напомена: (датум објаве вести је 04 октобар 2015. године)

Извор: малакухињица.цом