Здравље Издвајамо

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ ОНКОЛОГА: Ова трава може да убије рак за 48 сати?!

Практично изазива „самоубиство“ ћелија рака, без икаквог ефекта на здраве ћелије, као што је случај са хемиотерапијом

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Група научника са Универзитета Виндзор у Канади 2009. године почела је да истражује различите траве у сврху лечења рака.

Све је почело када је један онколог приметио занимљиву везу код пацијената оболелих од канцера, а у питању је трава и корен маслачка.

Током свог рада, докторка Памела Овађе открила је невероватна антиканцерогена својства маслачка.

„Један онколог који је сарађивао са нама открио нам је невероватно побољшање код пацијента који је свакодневно пио чај од корена маслачка. Одмах смо почели да истражујемо овај чај да бисмо видели како други пацијенти реагују на њега, али смо били прилично скептични“, испричала је она.

„Мислила сам на то да маслачак расте свуда, и да ако уопште постоји нешто добро у њему, људи би одавно открили“, присећа се Овађе.

Почели су са истраживањем и испитивањем деловања на пацијентима, и сви до једног били су шокирани!

„Од како смо започели овај пројекат, успели смо да извучемо екстракт корена маслачка и применимо га на различите врсте људског рака у лабораторији. У лабораторији смо посматрали његову ефикасност против ћелија леукемије, рака дебелог црева и панкреаса, као и хроничне мијеломоноцитне леукемије.

Откили смо да корен маслачка веома снажно делује на њих, без оштећења здравих ћелија. Штавише, студије су потврдиле ефикасност код мишева којима су пресађене људске канцерогене ћелије“, објаснила је докторка.

Екстракт корена маслачка одобрен је за тестирање на људима почетком 2015. године, а сада је у првој фази истраживања у лечењу терминалне фазе рака крви, попут леукемије и лимфома.

Вођа целог пројекта, доктор Сијарам Панди, хемичар и биохемичар са истог универзитета, такође тврди да екстракт корена маслачка има веома добар потенцијал да убије ћелије рака, и то за свега 48 сати.

Како екстракт функционише?

Екстрак маслачка и његовог корена узрокује апоптозу канцерогених ћелија, односно њену програмирану смрт, што је уствари природан процес одстрањивања ћелија из тела када оне организму нису потребне, пише ХеалтхyДефинитион.цом.

Другим речима, екстрак практично изазива „самоубиство“ ћелија рака, без икаквог ефекта на здраве ћелије, као што је случај са хемиотерапијом.

Важно је напоменути и да је за лечење потребна већа концентрација екстракта него што је тренутно дозвољено за употребу.

Иако је још у фази истраживања, научници тврде да би екстракт маслачка и његовог корена могао да буде будућност у лечењу рака.

Извор:Стил