Издвајамо Србија

ЂУРИЋ НА ТРИБИНИ ПОСВЕЋЕНОЈ КОСМЕТСКИМ ЖРТВАМА: Србија неће одустати да злочинци буду изведени пред лице правде!

Фото: Јутјуб

Када-тада, истакао је, стрпљењем се долази до циља

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија неће одустати од тога да кривци за злочине на Косову и Метохији буду изведени пред лице правде, поручио је данас директор владине канцеларије за КиМ Марко Ђурић на трибини „Где су косметске жртве“.

На трибини одржаној у просторијама Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ, Ђурић је рекао да се Србија 17. фебруара са пијететом сећа злочина који су од 1998. године почињени на Косову и Метохији. Данашњи датум је каже он, датум који заувек подсећа на људе који су на Косову убијени само зато што су Срби.

Никада Србија неће, истакао је, одустати од тога да злочинци буду изведени пред лице правде. Ђурић је подвукао да Србија подржава акције Удружења и да ће их убудуће подржавати.

У име патријарха, скупу је присуствовао архијерејски намесник београдски Владимир Вукашиновић којо је пренео благослов патријарха Иринеја и његове молитве. Како је рекао,српски народ мора бити упоран ако жели добити битку.

Када-тада, истакао је, стрпљењем се долази до циља. Предсесник Удружења Симо Спасић је рекао како се овде налази преко 2.500 фотографија цивилних жртава свих националности.

Он је захвалио Ðурићу, који према његовим речима, овакве скупове никада не пропушта. На данашњи дан, рекао је Спасић, Албанци славе „лажну републику“, те је зато баш данашњи датум изабран за трибину.

Он је такође поручио да албански хашки оптуженици морају одговарати једнако као и српски, те да ће се његово Удружење увек за то залагати.

Главни захтеви Удружења су, истакао је Спасић, да држава донесе Закон о правима породица цивилних предратних, ратних и послератних жртава, те да се у Пионирском парку подигне споменик српским жртвама „од Кошара до Хоргоша“.

На трибини су говорили и чланови породица жртава. Чланови Удружења су Ђурићу уручили и неколико књига које говоре о животу и борби људи на Космету.

Данашњој трибини присуствовао је и ВД Заштитника грађана Милош Јанкови

Извор:Танјуг