Србија

Јеремићеву кампању води генерал близак НАТО, а Јанковићеву Демократска странка: Ово су људи из сенке председничких кандидата

Иако су увелико у предизборној кампањи, председнички кандидати Саша Јанковић и Вук Јеремић нису званично представили чланове својих тимова
На политичкој сцени Србије ретке су ситуације да ванстраначке личности постану активни учесници и истакну председничку кандидатуру. И лаици могу закључити да је за озбиљну политичку кампању неопходна логистика на терену. Иако још увек нису расписани председнички избори поједини кандидати су већ започели кампању и увелико одржавају трибине широм Србије. Међу њима предњаче управо ванстраначки кандидати Вук Јеремић и Саша Јанковић. С тим у вези се поставља питање, ко су људи који чине њихове тимове задужене за кампању?
Мада ни Јеремић ни Јанковић нису представили јавно свој тим, за лидера Левице Србије, Борка Стефановића нема дилеме ко чини тимове двојице председничких кандидата.

– Видевши ко је у Јеремићевој изборној екипи, схватио сам да је на помолу рестаурација најгорег из ДС-а и УРС-а – написао је Стефановић на Твитеру. У истом твиту пише и да су” Јанковићеви људина Олимпу”.

Међутим, међу људима који су окружењу Јеремића, до сада нису виђени бивши чланови Уједињених региона Србије. На промоцији његове председничке кандидатуре у првом реду је виђен бивши начелник Генералштаба Здравко Понош, кога су поједини медији означили управо као човека који ће водити кампању.
Понош се школовао у Краљевском колеџу за одбрамбене студије у Лондону, а завршио је и више курсева у Немачкој и Швајцарској. Формирао је прву канцеларију у Министарству одбране за сарадњу са НАТО која је прерасла у одељење за сарадњу са НАТО.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећамо, активну улогу у Јеремићевој кампањи за избор генералног секретара УН, поред Поноша имао је и Никола Јовановић, програмски директор Центра за међународну сарадњу и одрживи развој. Као Јеремићев близак сарадник, очекује се да ће он преузети улогу званичног портпарола

Заштитник грађана у оставци Саша Јанковић почео је синоћ кампању за изборе за председника Србије скупом у новобеоградској Хали спортова Ранко Жеравица.

Иза његових леђа седели су неки од потписника „Апела 100” , који су се залагали да се Јанковић кандидује.

– Сви органи изборног штаба Саше Јанковића су у процесу формирања, не можемо вам дати комплетну информацију, обавестићемо вас када процес буде завршен – претходно су за лист “Данас” рекли у иницијативи “Апел 100″ на питање ко су чланови Политичког савета председничког кандидата Саше Јанковића.

Но, подршку Јанковићу на терену пружаће управо демократе. ДС је почетком фебурара формирао изборни штаб који ће водити председник странке Драган Шутановац, Радослав Милојичић Кена биће координатор изборног штаба, док ће Игор Салак бити шеф штаба за Војводину, Балша Божовић за Београд и Миодраг Станковић за Централну Србију.

Како је у новобеоградској хали подршку Јанковићу пружио и Зоран Живковић, лидер Нове странке, за очекивати је да ће и он узети активну улогу у кампањи.
Извор: Telegraf.rs/Tanjug/Danas