Здравље Издвајамо

1887 ПРИЗНАТ КАО НАЈМОЋНИЈИ ЛЕК: Ево шта све може чаша кефира дневно!

Помаже код импотенције, подмлађује, раствара холестерол, а има и све витамине потребне за живот

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кефир је већ вековима познат као традиционалан напитак са Кавказа, јер га сматрају да је заслужан првенствено за дуговечност, као и виталност човека.

Кефир је заправо бактерија која ствара млечни напитак у року од року од 24 часа од обичног млека. Дакле, кефир се са млеком чува на 15 до 20 степени у херметички затвореној посуди (препорука је да одстоји 48 сати како би у потпуности сазрео). За децу је добар као замена за млеко, пише Кодрен.цом.

Лековитост, односно терапеутска својства кефира потичу од његове микрофлоре, па је чак 1887. године признат као најмоћније средство у борби против туберкулозе.

Успешно лечи и желудачне тегобе, цревне тегобе, надражај јетре, катар, поједине бубрежне болести, болести коже, анемије, затвор, помаже код кардиоваскуларних болести, дијабетеса, па чак је користан и код разних алергија и астме.

Помаже код импотенције, подмлађује, раствара холестерол, а има и све витамине потребне за живот.

Још много тога има везано за кефир и његова благотворна дејства, али првенствено треба обратити пажњу на његово дозирање и рецепт, како бисте га сами могли правити код куће.

Дневна употреба кефира: Пола литре за проблеме са астмом, бронхитисом, желуцем, цревима, екцемом, алергијама (осипи), затвором…

Један литар кефира за проблеме са кандидом, против рака (превентивно), бубрезима, бешиком, жучи, жутицом, хипертензијом, малокрвношћу, леукемијом, склерозом, несаницом, нервним системом, алкохолизмом..

Извор::кодрен.цом